![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a görög fasírt, a bifteki - Feta sajttal van megtöltve
![bifteki](https://kep.index.hu/1/0/3577/35774/357749/35774941_2735443_29cf2690416ca1c1ec10fd0779670ed7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nagyon szaftos a hús, de nem érdemes spórolni a fűszerekkel sem, a görög konyha szereti az intenzív, pikáns aromákat.
A görög fasírt, a bifteki bár sok mindenben eltér az itthon megszokott változattól, mégis hasonlít rá. Ugyanúgy beáztatott kenyérrel, tojással és fűszerekkel van összegyúrva a hús, csak éppen görög ízekkel, sajttal töltve készül.
Nem hiányozhat belőle az oregánó - ha frisshez tudsz jutni, abból 1 evőkanállal használj - és a petrezselyem, de olyan különleges fűszerek is helyet kapnak benne, mint a római kömény, a fahéj vagy a szerecsendió. Ha be tudsz szerezni friss mentát, azt se hagyd ki belőle.
A görög fasírt belsejébe feta sajt kerül, ezt kétféleképpen teheted bele: vagy úgy, hogy a húst kétfelé szeded, az egyik felét megformázod, ráteszed a sajtot, a másik felével pedig lezárod, vagy úgy, hogy nagyobb húspogácsákat készítesz, a közepükbe teszed a sajtot, majd hengerré formázod őket. Talán az első megoldás a biztosabb, úgy középen lesz a sajt és 100%, hogy nem fog kifolyni belőle.
Bifteki
![bifteki2](https://kep.index.hu/1/0/3577/35774/357749/35774951_5a8a62d41a76cd079d1854cf660cf8ab_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 450 gramm darált marhahús
- 1 darab tojás
- 2 szelet kenyér
- 1 teáskanál oregánó
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál római kömény
- 0.25 teáskanál fahéj
- 0.25 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál só
- 200 gramm feta sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Ha olyan kenyérrel dolgozunk, amelynek vastag, ropogós a héja, vágjuk le róla. A kenyérszeleteket áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi őket, hagyjuk benne, hogy megpuhuljanak.
A petrezselymet aprítsuk össze. A hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra.
Tegyünk 1 evőkanál olajat egy serpenyőbe, dinszteljük meg a hagymát 4-5 perc alatt, majd az utolsó 1 percben adjuk hozzá a fokhagymát is. Ha kész, húzzuk le a tűzről, tegyük félre.
Térjünk vissza a kenyérhez: alaposan nyomkodjuk ki a vizet a szeletekből. Tegyük a kenyeret egy tálba, majd adjuk hozzá a húst, az összes fűszert, a tojást és a hagymás alapot. Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd sóval és borssal ízesítsük.
A húst szedjük kétfelé, majd formázzunk az egyik feléből 4 darab hengert, lapítsuk ki őket. A feta sajtot vágjuk 4 részre, majd tegyünk egy-egy darabot minden húspogácsa közepére. A hús másik felét is szedjük 4 részre, formázzuk hengerré, majd lapítsuk ki, végül fedjük le velük a sajttal töltött másik felet. A széleket jól nyomkodjuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Melegítsünk 2 evőkanál olajat egy serpenyőben, majd közepes lángon pirítsuk a fasírtokat oldalanként 2-2 percig. Ha kívülről lepirultak, tegyük őket a sütőbe 15 percre. Frissen, melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!