Tortellini nyári kiadásban: friss zöldségekkel, vajpuha csirkemellel keverve

tortellini
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészséges, sokáig jóllakat és isteni finom az alábbi recept, a sok zöldségnek hála lesz friss az összhatás.

Amennyire tartalmas, annyira egyszerű ez a recept, csirkemellel és zöldségekkel dúsítva sokkal laktatóbb a tortellini, hiába tésztaétel, a feltéteknek hála biztosan kitartasz vele a nap végéig. A töltött tésztát elkészítheted házilag is, ha több időd van, de az sem bűn, ha mirelitet használsz. 

A pestót viszont érdemes otthon összedobni, egyrészt pillanatok alatt kész van, másrészt sokkal finomabb lesz, mint bármelyik bolti változat, itt találsz egy szuper receptet hozzá.

A tortellinit a feltétek koronázzák meg: a vajpuha csirkemell és a sok-sok zöldség. Koktélparadicsommal érdemes készíteni, de ha találsz a piacon igazi lédús, édes, nagyobb méretűt, azzal is mennyei lesz. A cukkinit se hagyd ki belőle, bár a nyári zöldség viszonylag semleges ízű, lepirítva, fűszeresen, egy finom szósszal isteni lesz.

Nyári tortellini

tortellini2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 gramm tortellini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab cukkini
  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 300 gramm koktélparadicsom
  • 200 gramm bazsalikompesto
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tortellinit főzzük meg a csomagolásan írtak szerint, vagy készítsük el házilag e szerint a recept szerint. Ha kész, szűrjük le.

A cukkinit mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük össze. A paradicsomokat szintén mossuk meg, majd vágjuk őket félbe, a nagyobbakat negyedbe. A csirkemellet vágjuk kisebb csíkokra.

Melegítsünk 1 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a cukkinit. Picit sózzuk meg, majd kb. 5 percig süssük, míg megpuhul, itt-ott lepirul. Félidőnél forgassuk át a szeleteket. Tegyük félre a kész cukkinit.

Öntsünk még 1 evőkanál olajat a serpenyőbe, majd tegyük bele a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Fehéredéig süssük, az sem baj, ha picit lepirul, de nem szabad kiszárítani, nagyjából 5 perc elég neki.

Ha elkészült a hús, tegyük vissza a cukkinit, adjuk hozzá a paradicsomot, a tortellinit és a pestót, melegítsük össze a hozzávalókat. Sózzuk, ha szükséges.

Frissen, melegen kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük