Túrópogácsa élesztő nélkül: a legjobb pogácsát gyerekjáték elkészíteni
Túrópogácsa élesztő nélkül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Természetesen minden túrópogácsák alapja az ugyanannyi túró, liszt és vaj egy kis sóval, de ez annál kicsit könnyebb, nagyobb, finomabb.
Az évtizedek futnak, a világ változik, de a pogácsa örök: nincs parti, összejövetel, vendégvárás pogi nélkül. Pláne, ha ismerünk egy jó receptet, amit hamar össze lehet dobni, és nem kell egy napon át, háromszor keleszteni, meg pihentetni.
A túró felét szeretem juhtúróra cserélni, a tésztát pedig gazdagíthatjuk friss zöld fűszerekkel. Az adag sokszorozható, a kész pogikból pedig bedobhatunk párat a fagyasztóba is.
Fotó: katucikonyha
Lazíts, és vedd elő a derelyemetszőt!
Lusták természetesen tovább fokozhatják a tempót, ha nem pogácsaszaggatóval dolgoznak, hanem késsel vagy derelyemetszővel kockákra vágják a tésztát. Így nincs lehulló rész, nem kell újra összegyúrni és nyújtani, csak pakolni a tepsire, a kis kuktánk (ha van), pedig kenheti és szórhatja a tetejét. Biztos sikerélmény.
A legfinomabb túrópogácsa
Hozzávalók 1 adaghoz
- 12.5 dekagramm túró
- 12.5 dekagramm juhtúró
- 25 dekagramm liszt
- 25 dekagramm hideg vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 darab tojás
- 5 dekagramm reszelt sajt