Túrópogácsa élesztő nélkül: a legjobb pogácsát gyerekjáték elkészíteni
Túrópogácsa élesztő nélkül

6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Természetesen minden túrópogácsák alapja az ugyanannyi túró, liszt és vaj egy kis sóval, de ez annál kicsit könnyebb, nagyobb, finomabb.

Az évtizedek futnak, a világ változik, de a pogácsa örök: nincs parti, összejövetel, vendégvárás pogi nélkül. Pláne, ha ismerünk egy jó receptet, amit hamar össze lehet dobni, és nem kell egy napon át, háromszor keleszteni, meg pihentetni.

A túró felét szeretem juhtúróra cserélni, a tésztát pedig gazdagíthatjuk friss zöld fűszerekkel. Az adag sokszorozható, a kész pogikból pedig bedobhatunk párat a fagyasztóba is.

Fotó: katucikonyha

Lazíts, és vedd elő a derelyemetszőt!

Lusták természetesen tovább fokozhatják a tempót, ha nem pogácsaszaggatóval dolgoznak, hanem késsel vagy derelyemetszővel kockákra vágják a tésztát. Így nincs lehulló rész, nem kell újra összegyúrni és nyújtani, csak pakolni a tepsire, a kis kuktánk (ha van), pedig kenheti és szórhatja a tetejét. Biztos sikerélmény.

A legfinomabb túrópogácsa

a világ legjobb túrópogácsája 650

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 12.5 dekagramm túró
  • 12.5 dekagramm juhtúró
  • 25 dekagramm liszt
  • 25 dekagramm hideg vaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 5 dekagramm reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A túrót, a vajat, a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba mérjük. A tojást elhabarjuk, a felét a tésztához adjuk, a másik felét eltesszük a teteje megkenéséhez. A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára. A pihentetés után, lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a félretett tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.
Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon