
Isteni túrós kókuszgolyó: a finomság sütés nélkül készül

A kókuszgolyó igazi retró finomság, mely ezer változatban készülhet, a hagyományos darált kekszes verzió helyett túróval gyúrva próbáld ki.
A nyári kánikula ellenére az édesség mindenkinek jólesik, különösen akkor, ha házi finomságról van szó. Persze csak elmajszolni élvezet a desszertet, készíteni már nem annyira, főleg akkor, ha be kell hozzá kapcsolni a sütőt. Vagy mégsem?
A sütés nélkül készült desszertek többségében egyszerűek, gyorsan elkészülnek és nagyon finomak! Pont mint a kókuszgolyó, mely hagyományosan darált kekszből készül, de túróval és kókuszreszelékkel is működik a recept, így gluténmentes édesség kerülhet az asztalra. Ha szeretnéd, cifrázd bátran, mehet a golyó közepébe cseresznye, meggy, áfonya, málna.
Túrós kókuszgolyó

Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg túró
- 15 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg puha vaj
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 10 dkg cukor
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A túrót tegyük keverőtálba, villa segítségével kezdjük el összetörni, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a puha vajat, sárgabaracklekvárt és a cukrot, dolgozzuk össze a masszát.
A túrós, kókuszos masszából formázzunk golyókat, majd hempergessük őket kókuszreszelékbe.
Az édességet tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!