10 sütés nélküli desszert semmi munkával: előre is összeállíthatod őket
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Akár vendégségbe, akár csak a családnak szeretnél valamilyen desszertet készíteni, nyáron az a legfontosabb, hogy hamar és a sütő bekapcsolása nélkül készüljön.
Ha szeretsz sütni, akkor is néha nyűgnek érezheted a desszertek készítését, hiszen a tészta és a töltelék összeállításán túl a sütőben is sok időt tölt az édesség, amelyet ráadásul legtöbbször csak azután élvezhetsz, amikor kihűlt. Persze készíthetsz eleve hideg édességet is, például ezt a mogyorókrémes fagyasztott joghurtot.
A sütés nélküli édességeknél csak azt kell kivárnod, amíg összeérnek az ízek. Ez is lehet nehéz feladat, de szerintem sokkal könnyebb, mint a sütő előtt ácsorogni, majd türelmesen kivárni, amíg fogyasztható hőmérsékletű lesz a süteményed. Nyáron különösen fontos, hogy ne forrósítsd fel még jobban a konyhádat, úgyhogy ezeket a nyári desszerteket mindenképpen próbáld ki, ha beköszöntenek a forróbb napok.
Csokis-kekszes desszert
Az a sütemény, amelyben keksz és csoki van, csak isteni lehet, pláne ha még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Ez a csokis-kekszes édesség a mélyhűtőben áll össze, az alapja keksz, tejszín és olvasztott csoki borítja be. A kekszet ízlésed szerint válaszd hozzá, lehet édesebb vagy kevésbé cukros is.
Retró csokiszalámi
A csokiszalámi egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, kialakítani a formát, majd a hűtőben áll össze. Több ízvariációban is készítheted, általában rummal ízesítik, de durvára vágott dió-, pisztácia- és manduladarabokkal is kipróbálhatod. Az aszalt gyümölcsök is jól illenek hozzá.
Almás sajttorta
A sajttortát is szabhatod évszakokra, ez egy kicsit téliesebb változat, hiszen almával és melegítő fűszerekkel készül, de nyáron is nyugodtan elkészítheted, hiszen ezt a gyümölcsöt mindig megtalálni a polcokon. Az almás sajttorta alapja is az édes keksz, amelyből szintén válaszd a kedvenced. A legjobb viszont az, hogy sütés nélkül készítheted el.
Oreós sajttorta
Az Oreo nemcsak a kekszek között nagy kedvenc, hanem sajttortában is: csokis-vaníliás keksz képezi a desszert alapját, de még a krémbe is kerül belőle, ha pedig szeretnéd, a díszítésnél is használhatod. Az oreós sajttortát érdemes születésnapra kínálni, mert nem elég, hogy sütés nélkül készül, biztos lehetsz a sikerben.
Epres tiramisu pohárdesszert
Az olasz recept nyári változatban is isteni, ilyenkor friss gyümölccsel, most eperrel készítsd. Ez a verzió tojás nélkül készül, így nem kell tartanod egy esetleges szalmonellafertőzéstől a forró napokon, de a tejtermékek miatt így is fontos, hogy hűtőben tárold az édességet. Az epres tiramisu is mascarponealapú, de lazítsd görög joghurttal, és akár egy kevés tejszínhabot is keverhetsz bele, hogy légiesebb legyen az összhatás.
Tejszínes eperhab
Ez a tejszínes eperhab pont akkor jó, ha csak 10 perced van desszertet készíteni. Csak az epret kell pürésíteni, majd tejszínhabbal összeforgatni, és készen is van. Úgy teheted mutatósabbá, ha az eperpüré egy részét nem kevered a habba, hanem a tetejére kanalazod.
Fehér csokis trüffelgolyó
Ha fehércsoki-rajongó vagy, ez a desszert biztosan a kedvenced lesz. A fehér csokis trüffelgolyót neked találták ki, amely nemcsak mutatós, de sütés nélkül is készül. Ha a fehér csoki ízét szeretnéd érezni, egy kevés tejszín hozzáadásával csodás édességet gyúrhatsz belőle.
Rumos sportszelet
Az igazi retró gyerekkori kedvenc édességet, a sportszeletet több változatban is elkészítheted. A masszába is dolgozhatsz olvasztott csokit, nem csak a tetejére kerülhet. Pluszízt adhatsz neki, ha lekvárral gazdagítod. A desszert pillanatok alatt elkészül, szeletelés előtt azonban érdemes néhány órát vagy egy éjszakát a hűtőben tárolnod, úgy lesz jó a textúrája, és az ízek is jobban összeérnek.
Fahéjas-kekszes desszert
A fahéjas-kekszes desszert csupán néhány alapanyagból készül: három réteg keksz alkotja, a rétegek közt fahéjas-habos töltelék bújik meg. A kekszdesszert íze és textúrája a hűtőben áll össze. A süti friss gyümölccsel is felturbózható, tehetsz a rétegek közé banánkarikákat vagy reszelt almát. Kekszből sima háztartásival is dolgozhatsz, de sokkal finomabb lesz, ha vajasat választasz.
Mandulával töltött kókuszgolyó
Ha hiszed, ha nem, a Raffaellót is elkészítheted otthon, méghozzá igen kevés munkával. Ha szereted a kókuszos desszerteket, akkor mindenképp próbáld ki ezt a mandulával töltött kókuszgolyót, szintén sütés nélkül készítve.
Fotó: cover: Getty Images, belső: Getty Images, Botos Claudia /Sóbors