Villámgyors joghurtos uborkaleves, amit csak turmixolni kell: jéghidegen igazán frissítő
Ez az enyhén fűszeres uborkaleves még a legmelegebb napokon is felüdít, ráadásul főzni sem kell.
Az egyszerű uborkás szendvics ellenállhatatlanul finom, amelyet bármikor jólesik fogyasztani.
Az uborkás szendvics eredete az 1800-as évekre vezethető vissza, ma már egyes országokban a teadélutánok kötelező eleme. Régen ezt a szendvicset csak a gazdagok fogyasztották, mivel az uborka nehezen beszerezhető zöldségnek számított.
A szendvics zamata a kaportól lesz különleges, a legjobb, ha friss fűszernövényt használsz. Ha esetleg nem szereted a kaport, akkor fél teáskanál őrölt fehér borssal dobd fel a krémsajtot, de más zöldfűszer is mehet bele.
Az uborkát tisztítsuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel vagy hosszában szeleteljük fel.
A krémsajtot tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a majonézt, a kaprot finomra vágva, a citromlevet, fokhagymaport és a sót, az egészet alaposan keverjük össze.
A kenyerek héját vágjuk le, ha szeretnénk, majd cifrázzuk és szúrjuk ki pohárral, sütikiszúróval vagy vágjuk háromszög alakúra. A kenyereket kenjük meg tetszés szerint krémsajttal, pakoljuk a tetejükre az uborkát, majd krémsajttal megkent kenyérrel zárjuk a szendvicset.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu