Tavaszi, roppanós retekkel készült uborkasaláta: friss, joghurtos öntettel tálald

Nyomtatás
retek és uborkasaláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Harapni lehet a tavaszt ebben a friss és ropogós salátában, amelyet akár könnyed vacsoraként is ehetsz.

Az uborka önmagában nem túl karakteres ízű zöldség, épp ezért illenek hozzá a fűszeres, joghurtos, tejfölös öntetek. A kicsit csípősebb, ropogósabb retekkel tökéletes párost alkotnak, nemcsak ízvilágban, hanem színben is.

Nem beszélve arról, hogy a retek tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Többek között magas a C-, az A-, a B1- és a B6-vitamin-tartalma, valamint kalcium-, vas- és magnéziumforrás is. Ahogy az uborkának, a reteknek is enyhe vízhajtó hatása van. Ha pedig fogyókúrázol, akkor is remek választás, mert a rosttartalma is igen magas. A retek vajas kenyérre téve is isteni, de salátában is működik, kombinálhatod sajttal, de az uborkával együtt joghurtos öntettel is kínálhatod. 

Uborkasaláta retekkel

retek és uborkasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta:

  • 1 darab kígyóuborka
  • 10 darab piros retek
  • 1 csomag kapor

Öntet:

  • 50 millilter joghurt
  • 40 milliliter tejszín
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A retket és az uborkát szeleteljük vékonyra, a fokhagymát nyomjuk össze, a kaprot vágjuk össze. 

Egy tálba tegyük bele az uborka- és a retekszeleteket. 

Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet. Keverjük össze a joghurtot, a tejszínt, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Keverjük hozzá a zöldségekhez, majd szórjunk rá ízlés szerint kaprot. Fogyasztásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon