Villámgyors vajas-fokhagymás szósz – Az egyszerű tésztát is feldobja

fokhagymásszósz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne spórolj a fokhagymával ebben a szószban, az adja meg az öntet lelkét.

Sokszor a legegyszerűbb szószok a legfinomabbak, egy sima tészta is kihozza az ízüket. A vajalapú öntetek eleve krémesek, csak egy kis fűszert kell hozzájuk adnod, hogy tökéletesek legyenek. A szószt nemcsak tésztára, hanem sült húsra vagy tenger gyümölcseire is öntheted, a fokhagyma úgy is érvényesülni fog.

Természetesen készíthetsz tartalmasabb mártásokat is, ennek a borsós-csirkés szósznak az elkészítése szintén nem tart sokáig. 

Ezt az erőteljes aromájú fűszernövényt nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, nagyon egészséges, vírus- és baktériumölő tulajdonságairól is ismert.

Vajas-fokhagymás szósz

vajas fokhagymás szósz recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 100 gramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bazsalikom (őrölt)
  • 0.5 kávéskanál oregánó (őrölt)
  • 0.5 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát vágjuk egészen apróra. 

A vajat közepes lángon olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Alacsony lángon főzzük további néhány percet, majd morzsoljuk bele a zöldfűszereket és sózzuk meg. Még melegen keverjük össze a tésztával. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük