
Villámgyors vajas-fokhagymás szósz – Az egyszerű tésztát is feldobja

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Omlós zabkeksz csokis drazséval: így dobd fel a klasszikus sütit

Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

Fahéjas-banános bögresüti 5 perc alatt: alig valamiből készül

Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején

Laktató krumplis galette sok sajttal: ráérős reggeli is lehet
Ne spórolj a fokhagymával ebben a szószban, az adja meg az öntet lelkét.
Sokszor a legegyszerűbb szószok a legfinomabbak, egy sima tészta is kihozza az ízüket. A vajalapú öntetek eleve krémesek, csak egy kis fűszert kell hozzájuk adnod, hogy tökéletesek legyenek. A szószt nemcsak tésztára, hanem sült húsra vagy tenger gyümölcseire is öntheted, a fokhagyma úgy is érvényesülni fog.
Természetesen készíthetsz tartalmasabb mártásokat is, ennek a borsós-csirkés szósznak az elkészítése szintén nem tart sokáig.
Ezt az erőteljes aromájú fűszernövényt nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, nagyon egészséges, vírus- és baktériumölő tulajdonságairól is ismert.
Vajas-fokhagymás szósz

Hozzávalók 2 adaghoz
- 100 gramm vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bazsalikom (őrölt)
- 0.5 kávéskanál oregánó (őrölt)
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk egészen apróra.
A vajat közepes lángon olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Alacsony lángon főzzük további néhány percet, majd morzsoljuk bele a zöldfűszereket és sózzuk meg. Még melegen keverjük össze a tésztával.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors