Így készül a hagyományos házi csipetke: a létező legfinomabb levesbetét
Bár csipetkét előre csomagolva is kapsz, összehasonlíthatatlanul finomabb, ha házilag gyúrod össze.
Az igazán habkönnyű galuskáért a búzadarát kevés tojással és vajjal keverd ki, utóbbi könnyebbé és sokkal finomabbá is teszi. Sokan a tojást kettéválasztják, a fehérjét habbá verik, úgy forgatják bele, bátran próbáld ki ezt a módszert is, ha még ennél is légiesebb galuska a célod.
Hogy a könnyű levesbetét ne essen szét, ne lobogó vízbe szaggasd, csak gyöngyözzön a lé. Miután megfőtt a galuska, még érdemes pár percig pihentetni fedő alatt is. A masszáját bátran ízesítheted, a só, bors mellé aprított petrezselyem, de más zöldfűszer is kerülhet.
A puha vajat verjük egészen habosra. Keverjük bele a tojást. Utána mehet bele a búzadara, a só, bors és ha használunk, a finomra vágott petrezselyem.
Melegítsük fel a levest/alaplevet, amibe bele szeretnénk főzni a galuskát. Ne forrjon erősen, csak gyöngyözzön. Egy evőkanalat vegyünk elő, mártsuk a forró lébe, majd kanalazzunk vele a masszából, és csúsztassuk bele a levesbe a galuskát. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a massza.
10 percig főzzük a galuskát, majd kapcsoljuk le a lángot, fedő alatt hagyjuk még 10 percig pihenni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu