
Látványos vaníliás krémes macera nélkül: a mutatós desszert leveles tésztából készül

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
Otthon is lehet csodálatosan szép és finom krémest készíteni, csak egy kis leleményességre van szükség és mindenki ámulni fog a végeredmény láttán.
Amikor cukrászdába megyek, mindig elcsábulok a krémesek láttán, ezzel gondolom, nem vagyok egyedül. A krémes igazi örök kedvenc, amelynek otthon csak ritkán áll neki az ember. A krémesek választéka terjedelmes, nem árt néha ravasznak lenni és a legegyszerűbb megoldást választani, a végeredménnyel úgyis mindenki elégedett lesz.
Az egyik kedvencem a becsapós "villám" krémes, amelynek a megalkotásához csupán néhány dologra lesz szükség. A finomság elkészítése nagyon egyszerű, hisz a tészta leveles, a krém habtejszínből áll, amelybe vanília kerül. Látványos, isteni és játszi könnyedséggel az asztalra kerül.
Vaníliás krémes leveles tésztából

Hozzávalók 12 darabhoz
- 3 csomag leveles tészta
- 400 milliliter habtejszín
- 4 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csomag (8g) vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
- liszt szükség szerint
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen, majd tegyük vajjal kikent (sütőpapírt is lehet használni) tepsi hátoldalára, 180 fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt süssük aranybarnára. A kész lapokat tegyük félre (a lapokat egyenként kell kisütni).
A habtejszínt öntsük keverőtálba a vaníliakivonattal és a vaníliás cukorral együtt, majd habverő segítségével (gépi vagy kézi) verjük kemény habbá, miközben a cukrot hozzáadagoljuk.
Összeállítás:
Helyezzünk egy lapot a tálcára és simítsuk rá a krém felét, majd tegyünk rá leveles tésztát, a maradék habot simítsuk a tetejére. Végül az utolsó tésztát is tegyük a süteményre, a tetejét szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors