Látványos vaníliás krémes macera nélkül: a mutatós desszert leveles tésztából készül

Nyomtatás
kcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Otthon is lehet csodálatosan szép és finom krémest készíteni, csak egy kis leleményességre van szükség és mindenki ámulni fog a végeredmény láttán.

Amikor cukrászdába megyek, mindig elcsábulok a krémesek láttán, ezzel gondolom, nem vagyok egyedül. A krémes igazi örök kedvenc, amelynek otthon csak ritkán áll neki az ember. A krémesek választéka terjedelmes, nem árt néha ravasznak lenni és a legegyszerűbb megoldást választani, a végeredménnyel úgyis mindenki elégedett lesz.

Az egyik kedvencem a becsapós "villám" krémes, amelynek a megalkotásához csupán néhány dologra lesz szükség. A finomság elkészítése nagyon egyszerű, hisz a tészta leveles, a krém habtejszínből áll, amelybe vanília kerül. Látványos, isteni és játszi könnyedséggel az asztalra kerül.

Vaníliás krémes leveles tésztából

kct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 3 csomag leveles tészta
  • 400 milliliter habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csomag (8g) vaníliás cukor
  • porcukor a szóráshoz
  • liszt szükség szerint
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen, majd tegyük vajjal kikent (sütőpapírt is lehet használni) tepsi hátoldalára, 180 fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt süssük aranybarnára. A kész lapokat tegyük félre (a lapokat egyenként kell kisütni).

A habtejszínt öntsük keverőtálba a vaníliakivonattal és a vaníliás cukorral együtt, majd habverő segítségével (gépi vagy kézi) verjük kemény habbá, miközben a cukrot hozzáadagoljuk.

Összeállítás:

Helyezzünk egy lapot a tálcára és simítsuk rá a krém felét, majd tegyünk rá leveles tésztát, a maradék habot simítsuk a tetejére. Végül az utolsó tésztát is tegyük a süteményre, a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon