Látványos vaníliás krémes macera nélkül: a mutatós desszert leveles tésztából készül

kcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Otthon is lehet csodálatosan szép és finom krémest készíteni, csak egy kis leleményességre van szükség és mindenki ámulni fog a végeredmény láttán.

Amikor cukrászdába megyek, mindig elcsábulok a krémesek láttán, ezzel gondolom, nem vagyok egyedül. A krémes igazi örök kedvenc, amelynek otthon csak ritkán áll neki az ember. A krémesek választéka terjedelmes, nem árt néha ravasznak lenni és a legegyszerűbb megoldást választani, a végeredménnyel úgyis mindenki elégedett lesz.

Az egyik kedvencem a becsapós "villám" krémes, amelynek a megalkotásához csupán néhány dologra lesz szükség. A finomság elkészítése nagyon egyszerű, hisz a tészta leveles, a krém habtejszínből áll, amelybe vanília kerül. Látványos, isteni és játszi könnyedséggel az asztalra kerül.

Vaníliás krémes leveles tésztából

kct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 3 csomag leveles tészta
  • 400 milliliter habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csomag (8g) vaníliás cukor
  • porcukor a szóráshoz
  • liszt szükség szerint
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen, majd tegyük vajjal kikent (sütőpapírt is lehet használni) tepsi hátoldalára, 180 fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt süssük aranybarnára. A kész lapokat tegyük félre (a lapokat egyenként kell kisütni).

A habtejszínt öntsük keverőtálba a vaníliakivonattal és a vaníliás cukorral együtt, majd habverő segítségével (gépi vagy kézi) verjük kemény habbá, miközben a cukrot hozzáadagoljuk.

Összeállítás:

Helyezzünk egy lapot a tálcára és simítsuk rá a krém felét, majd tegyünk rá leveles tésztát, a maradék habot simítsuk a tetejére. Végül az utolsó tésztát is tegyük a süteményre, a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük