![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A tökéletes vaníliasodó titka: annyira egyszerű, hogy bűn pudinggal helyettesíteni
![vaníliasodó cover](https://kep.index.hu/1/0/3471/34718/347188/34718893_2657693_a054dddcbf45e118b63e24168163a3b7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A mákos guba vagy az aranygaluska elképzelhetetlen vaníliasodó nélkül, és ezt a finom édes szószt nem is szabad mással helyettesíteni.
A sodó tulajdonképpen a pudingos állag elérése előtt keletkezik, sűrű, de még folyik, isteni vanília íze van. Mákos guba mellé egyenesen szentségtörés, ha nem ezt adnak, de az aranygaluskát sem szabad mással kínálni.
Nagyon fontos, hogy vaníliarudat használj, itt most nincs helye vaníliakivonatnak vagy vaníliás cukornak. Kicsit drágább, de a végeredmény miatt megéri.
Vaníliasodó
![vaníliasodó recept](https://kep.index.hu/1/0/3471/34718/347189/34718931_c567418422dcfadcf626d2d3a8b7717d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 gramm liszt
- 50 gramm cukor
- 650 milliliter tej
- 5 darab tojássárgája
- 1 darab vaníliarúd
Elkészítés:
A cukrot egy lábasban keverjük össze a liszttel, majd a tej egy részével keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, tegyük bele magát a vaníliarudat is, a tojássárgákat, majd a végén a maradék tejet is. Közepes erősségen folyamatosan keverve várjuk meg, amíg besűrűsödik, ekkor vegyük le a tűzhelyről, várjuk meg, amíg kihűl. Ekkor tegyük hűtőbe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!