Ropogós, rozmaringos édesburgonya: sütőben vagy grillen is megsütheted
A hihetetlenül sokoldalú édesburgonya tökéletesen beleillik szinte minden diétába. Rozmaringgal különösen finom.
A tejtermékek nélküli étkezésben az egyik legnagyobb kihívás a már jól bevált és megszokott ízek pótlása, mint amilyen például a tejfölé. Sok recept alapkelléke, így gyakorlatilag lehetetlen kihagyni anélkül, hogy ne mondanál le az egész ételről. Létezik azonban egy növényi alapú tejföl-helyettesítő, a vegaföl, amellyel sok helyzetben pótolhatod ezt a tejterméket.
Mivel azonban (nem meglepő módon) az íze nem teljesen azonos a tejfölével, és hiányzik belőle a jellegzetes savanykás íz, fontos a megfelelő, erőteljes fűszerezés. Ha bátor vagy, és mersz kísérletezni az ízesítéssel, akkor egy gazdag, selymes és aromás mártás lesz a jutalmad, amelyet mártogatósként krumpli, zöldségek és húsok mellé is tálalhatsz.
Tisztítsuk meg a fokhagymát, és törjük át egy fokhagymanyomón.
Keverjük a vegafölbe, és adjuk hozzá a sót, a borsot és tetszés szerint zöldfűszert. Ez lehet oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, snidling vagy bármi, ami szimpatikus. De akkor is nagyon finom lesz, ha a zöldeket teljesen kihagyjuk belőle.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu