Vegán amerikai palacsinta cukor nélkül - A banán és a vanília édesíti meg

3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az amerikai palacsintában az a jó, hogy nincsen egy darab tökéletes receptje. Megszámlálhatatlanul sok változata van, sőt, akár magunk is alakítgathatjuk a receptúrát, a végeredmény csodás lesz.

Ha se sok időd, se sok alapanyagod nincsen, az alábbi verzió az ideális választás, a siker pedig garantált. A tészta búzaliszt- ,és mivel vegán, tejtermék- és tojásmentes is. Így azok is bátran fogyaszthatják, akik valamilyen érzékenységben szenvednek. Ez esetben figyeljünk oda, hogy a zabpehely, amit választunk, valóban gluténmentes legyen.

A banán szerepe kulcsfontosságú a keverékben. Egyrészt édesítőkéntszolgál, illetve tojás híján a kötőanyag funkcióját is betölti. A vaníliát semmiképpen se hagyjuk ki, mert egy remek, melegítő fűszer, amely nem csak csodás ízt ad, de kalóriamentesen varázsolja édesebbé a palacsinta tésztáját is.

Én egy csőrös mérőpohárban szoktam elkészíteni a tésztát, így kevesebb edényt piszkolunk össze és a tésztából is kevesebb veszik kárba. A sütésnél figyeljünk oda! Ha használunk sütőport és szódabikarbónát, a palacsinta gyorsabban megsül. Egy-egy oldalnak néhány perc is elegendő.

Vegán amerikai palacsinta

IMG 1668

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1.5 bögre zabpehely
  • 1.5 bögre növényi tej - nálam házi mandulatej
  • 1 darab banán
  • 2 evőkanál chia mag vagy lenmag
  • 1 kávéskanál vaníliaőrlemény
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor - e nélkül is működik, de könnyebbé teszi a tésztát
  • 1 teáskanál szódabikarbóna - e nélkül is működik, de könnyebbé teszi a tésztát
  • 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet, a vaníliát, a sót, és - ha használunk - a sütőport, valamint a szódabikarbónát tegyük a mérőpohárba. Alaposan keverjük el. A banánt törjük össze villával és adjuk a zabhoz, majd az egészet öntsük nyakon a tejjel. Turmixoljuk össze a keveréket egy botmixerrel. Ha a tészta már összeállt, adjuk hozzá a chia magot is. Pihentessük néhány percig. Egy teflon serpenyőben kókuszzsíron süssük ki a palacsintákat. Tálaljuk mandulavajjal, banánnal, pirított magokkal, diófélékkel, juharsziruppal.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/ Só&Bors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon