Vegán amerikai palacsinta cukor nélkül - A banán és a vanília édesíti meg

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikai palacsintában az a jó, hogy nincsen egy darab tökéletes receptje. Megszámlálhatatlanul sok változata van, sőt, akár magunk is alakítgathatjuk a receptúrát, a végeredmény csodás lesz.

Ha se sok időd, se sok alapanyagod nincsen, az alábbi verzió az ideális választás, a siker pedig garantált. A tészta búzaliszt- ,és mivel vegán, tejtermék- és tojásmentes is. Így azok is bátran fogyaszthatják, akik valamilyen érzékenységben szenvednek. Ez esetben figyeljünk oda, hogy a zabpehely, amit választunk, valóban gluténmentes legyen.

A banán szerepe kulcsfontosságú a keverékben. Egyrészt édesítőkéntszolgál, illetve tojás híján a kötőanyag funkcióját is betölti. A vaníliát semmiképpen se hagyjuk ki, mert egy remek, melegítő fűszer, amely nem csak csodás ízt ad, de kalóriamentesen varázsolja édesebbé a palacsinta tésztáját is.

Én egy csőrös mérőpohárban szoktam elkészíteni a tésztát, így kevesebb edényt piszkolunk össze és a tésztából is kevesebb veszik kárba. A sütésnél figyeljünk oda! Ha használunk sütőport és szódabikarbónát, a palacsinta gyorsabban megsül. Egy-egy oldalnak néhány perc is elegendő.

Vegán amerikai palacsinta

IMG 1668

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1.5 bögre zabpehely
  • 1.5 bögre növényi tej - nálam házi mandulatej
  • 1 darab banán
  • 2 evőkanál chia mag vagy lenmag
  • 1 kávéskanál vaníliaőrlemény
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor - e nélkül is működik, de könnyebbé teszi a tésztát
  • 1 teáskanál szódabikarbóna - e nélkül is működik, de könnyebbé teszi a tésztát
  • 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet, a vaníliát, a sót, és - ha használunk - a sütőport, valamint a szódabikarbónát tegyük a mérőpohárba. Alaposan keverjük el. A banánt törjük össze villával és adjuk a zabhoz, majd az egészet öntsük nyakon a tejjel. Turmixoljuk össze a keveréket egy botmixerrel. Ha a tészta már összeállt, adjuk hozzá a chia magot is. Pihentessük néhány percig. Egy teflon serpenyőben kókuszzsíron süssük ki a palacsintákat. Tálaljuk mandulavajjal, banánnal, pirított magokkal, diófélékkel, juharsziruppal.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/ Só&Bors

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük