Vegán amerikai palacsinta cukor nélkül - A banán és a vanília édesíti meg
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Az amerikai palacsintában az a jó, hogy nincsen egy darab tökéletes receptje. Megszámlálhatatlanul sok változata van, sőt, akár magunk is alakítgathatjuk a receptúrát, a végeredmény csodás lesz.
Ha se sok időd, se sok alapanyagod nincsen, az alábbi verzió az ideális választás, a siker pedig garantált. A tészta búzaliszt- ,és mivel vegán, tejtermék- és tojásmentes is. Így azok is bátran fogyaszthatják, akik valamilyen érzékenységben szenvednek. Ez esetben figyeljünk oda, hogy a zabpehely, amit választunk, valóban gluténmentes legyen.
A banán szerepe kulcsfontosságú a keverékben. Egyrészt édesítőkéntszolgál, illetve tojás híján a kötőanyag funkcióját is betölti. A vaníliát semmiképpen se hagyjuk ki, mert egy remek, melegítő fűszer, amely nem csak csodás ízt ad, de kalóriamentesen varázsolja édesebbé a palacsinta tésztáját is.
Én egy csőrös mérőpohárban szoktam elkészíteni a tésztát, így kevesebb edényt piszkolunk össze és a tésztából is kevesebb veszik kárba. A sütésnél figyeljünk oda! Ha használunk sütőport és szódabikarbónát, a palacsinta gyorsabban megsül. Egy-egy oldalnak néhány perc is elegendő.
Vegán amerikai palacsinta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1.5 bögre zabpehely
- 1.5 bögre növényi tej - nálam házi mandulatej
- 1 darab banán
- 2 evőkanál chia mag vagy lenmag
- 1 kávéskanál vaníliaőrlemény
- 1 csipet só
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor - e nélkül is működik, de könnyebbé teszi a tésztát
- 1 teáskanál szódabikarbóna - e nélkül is működik, de könnyebbé teszi a tésztát
- 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/ Só&Bors