Villámgyors mandulás, aszalt sárgabarackos, fehércsokis csoda, gondtalan nyári délutánokra
Finom mandulás keksz

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Csupa napsütés keksz: az aszalt barack a nyarat idézi, a fehércsoki a lágy, édes puhaságot adja, a manduladarabok pedig kölcsönöznek némi ropogósságot a sütinek. Igazi expressz édesség: elkeverjük, kigolyóbisozzuk és már lehet is sütni.

Gyors és finom keksz receptből sosem elég, ki tudja, délután lehet, hogy éppen kedved szottyan sütni egy ilyet a teraszon limonádézgatáshoz, edzés helyett. Persze, tudjuk, hogy ilyen, mármint, hogy ellinkeled az edzést, sosem fordulhat elő, de hátha mégis.

Szóval, vannak azok a sütemények, amikhez az ember önkéntelenül a napsütést, az édes semmittevést, a gondtalanságot társítja gondolatban, és ez éppen ilyen. Nem véletlen, ha egy sütit ilyen egyszerű összedobni, akkor mitől is feszülnénk? Főleg nyáron.

Csereszabatos

Természetesen akkor sincs semmi, ha a hozzávalókat egy kicsit megvariálod, akár ízlés, akár az otthon fellelhető anyagok szerint. A mandulát például helyettesítheted törökmogyoróval, az aszalt sárgabarackot vörösáfonyával, vagy akár szilvával (oké, érzem, gyenge próbálkozás, az aszalt sárgabaracknál nincs finomabb, talán csak az aszalt eper), a fehércsoki helyett pedig jó lesz a dugi Milka is, ha mogyorós, annál jobb. De csak ha hirtelen tör rád a sütivágy, különben érdemes felkészülni, és hűen végrehajtani a recept utasításait. Higgyétek el, ez így jó!

Finom mandulás keksz

14732503 20422b2237fc6a475f05630c57fbc5d4 wm

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 10 dekagramm vaj
  • 6 dekagramm cukor
  • 1 darab tojás
  • 10 dekagramm liszt
  • 0.5 kávéskanál sütőpor
  • 5 dekagramm fehércsokoládé apró kockára vágva
  • 5 dekagramm aszalt barack kis kockára vágva
  • 5 dekagramm durvára vágott mandula
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük.

Hozzáadjuk a tojást, jól elmixeljük, majd belekeverjük a sütőporral jól elkevert lisztet.

Beleforgatjuk a 4 dekányi csokit, az aszalt barackot és a mandulát.

A puha masszából nedves kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól távolabb rakosgatva 180 fokos sütőben 9-11 percig sütjük, míg a szélei aranybarnák lesznek.

A tepsin hűtjük ki, a maradék fehércsokit mikróban óvatosan felolvasztjuk, és áthúzzuk vele a kekszeket.

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük