Jópofa virslimúmia a halloweeni bulira: kicsik és nagyok is imádni fogják

4
Nyomtatás
virslimúmia2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha csak leveles tészta és virsli van otthon, akkor is elkészítheted, nagyon mutatós, pedig hihetetlenül egyszerűen készül.

Ötletes partifalat a virslimúmia, a halloweeni buliról nem hiányozhat, ráadásul gyerekjáték az elkészítése. Csak virslire és leveles tésztára lesz szükséged hozzá, na meg a szemeket kell elkészítened, de azt is megoldhatod minden macera nélkül. 

A legegyszerűbb, ha ketchupból, mustárból, esetleg majonézből teszel pöttyöket a szemek helyére, még illeni is fog a virslihez a szósz. Egy másik gyors megoldás, ha egész borsot használsz, vagy szegfűszeget nyomsz a frankfurtiba, azonban ez inkább mutatós, mint praktikus, mielőtt kínálod a partifalatot, nem árt róla szólni a vendégeidnek. Ha van otthon sajt, abból is kivághatsz egészen picit köröket, amelyeket szemként használhatsz, a közepükbe pedig tegyél apróra vágott fekete olajbogyót. Ha pedig még egyszerűbb megoldást keresel, vegyél ehető szemeket, ezeket egy kevés mézzel ragaszthatod fel. 

Virslimúmia

virslimúmia

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 350 gramm frankfurti virsli (8-10 darab)
  • 375 gramm leveles tészta
  • 1 darab tojás (kenéshez)
  • opcionális mustár/ketchup
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. 

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát fél centi vastag téglalappá. Vágjunk belőle fél centi széles csíkokat egy éles kés vagy pizza-, derelyevágó segítségével. Nagyjából 2 csík kell majd egy virslihez. 

Tekerjük a tésztacsíkokat egy-egy virsli köré - félbe is vághatjuk a frankfurtit, hogy több kisebb "múmia" legyen -, nem kell túl szorosan, hiszen a leveles tészta még nőni fog a sütőben.

Kenjük le őket tojással, majd tegyük az előkészített tepsire.

Toljuk őket a sütőbe 18-20 percre, míg aranybarna nem lesz a tészta.

A kész virslimúmiákra ketchupból vagy mustárból is tehetünk szemeket, de fentebb további ötleteket is olvashatsz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon