Jópofa virslimúmia a halloweeni bulira: kicsik és nagyok is imádni fogják
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni
Házi mogyoróvajjal töltött leveles tészta: villámgyors édesség
Sütőtökös, édes bundás kenyér: fahéjtól illatos
Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz
Villámgyors vajas keksz vörös áfonyával: új kedvenc a sütisdobozba
Ha csak leveles tészta és virsli van otthon, akkor is elkészítheted, nagyon mutatós, pedig hihetetlenül egyszerűen készül.
Ötletes partifalat a virslimúmia, a halloweeni buliról nem hiányozhat, ráadásul gyerekjáték az elkészítése. Csak virslire és leveles tésztára lesz szükséged hozzá, na meg a szemeket kell elkészítened, de azt is megoldhatod minden macera nélkül.
A legegyszerűbb, ha ketchupból, mustárból, esetleg majonézből teszel pöttyöket a szemek helyére, még illeni is fog a virslihez a szósz. Egy másik gyors megoldás, ha egész borsot használsz, vagy szegfűszeget nyomsz a frankfurtiba, azonban ez inkább mutatós, mint praktikus, mielőtt kínálod a partifalatot, nem árt róla szólni a vendégeidnek. Ha van otthon sajt, abból is kivághatsz egészen picit köröket, amelyeket szemként használhatsz, a közepükbe pedig tegyél apróra vágott fekete olajbogyót. Ha pedig még egyszerűbb megoldást keresel, vegyél ehető szemeket, ezeket egy kevés mézzel ragaszthatod fel.
Virslimúmia
Hozzávalók 10 darabhoz
- 350 gramm frankfurti virsli (8-10 darab)
- 375 gramm leveles tészta
- 1 darab tojás (kenéshez)
- opcionális mustár/ketchup
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát fél centi vastag téglalappá. Vágjunk belőle fél centi széles csíkokat egy éles kés vagy pizza-, derelyevágó segítségével. Nagyjából 2 csík kell majd egy virslihez.
Tekerjük a tésztacsíkokat egy-egy virsli köré - félbe is vághatjuk a frankfurtit, hogy több kisebb "múmia" legyen -, nem kell túl szorosan, hiszen a leveles tészta még nőni fog a sütőben.
Kenjük le őket tojással, majd tegyük az előkészített tepsire.
Toljuk őket a sütőbe 18-20 percre, míg aranybarna nem lesz a tészta.
A kész virslimúmiákra ketchupból vagy mustárból is tehetünk szemeket, de fentebb további ötleteket is olvashatsz.
Fotó: Getty Images