Virslis muffin buliba, gyerekzsúrra, vagy tévénézős estére - nem kell cifrázni, ha nem akarod
Egyszerű sós muffin virslivel

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű, gyerekzsúrra való harapnivalónak indult, de végül a felnőttek őrültek meg érte. A terv az volt, hogy a gyerekeknek megtetszik a virsli polip, és ennek örömére nemcsak fagyiból eszik magukat degeszre, ezzel szemben inkább a felnőttek használták korcsolyának sör és rozéfröccs mellé. Nem baj, legközelebb nem kell bajlódni a polipkészítéssel.

A felnőtt kompatibilis, gyorsított verzió pedig úgy készül, mint általában a muffinok: két perc alatt összekeverjük a hozzávalókat, formákba kanalazzuk, majd mindegyiknek a közepébe beleszúrunk egy félbe vágott koktélvirslit. Ha akarunk, persze játszhatunk a polippal, ebben az esetben negyedekbe vágjuk a virslit, (hosszába és keresztbe), majd elválasztjuk egymástól a lábakat. Szemnek és szájnak bármilyen fekete mag megteszi, vagy használj olajbogyót, amit szívószállal szúrhatsz ki a megfelelő formára!

Ha egy egészségesebb verziót képzelünk el, akkor lehet teljes kiőrlésű liszttel is készíteni. Ebben az esetben számítsunk rá, hogy több folyadékot fog felvenni, ami lehet tejföl, tej, vagy víz is. A lényeg, hogy nagyjából nokedlitészta sűrűségű masszát kapjunk.

Mini muffin méret az ideális

Nekem ebből a mennyiségből 36 darab muffin lett, így számoljatok a virslivel, de természetesen ez függ a muffinformád méretétől is. Én mini  szilikonos formákban sütöttem, ami nagyon jó választás volt, egyrészt, mert a szilikonos formába nem tapad be a sütemény, másrészt nem termelünk fölöslegesen szemetet. Ráadásul a mini muffin mérete éppen az, amit mindenki bátran megkóstol, míg egy normál méretű süteményt már nem biztos.

Mustár legyen a közelben, a virslihez egyszerűen mindenki fejében az jár!

Virslis muffin

virslis muffin

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 25 dekagramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 2 darab tojás
  • 1 deciliter olaj (lehet olvasztott vaj is)
  • 2 deciliter tejföl
  • 18 darab koktélvirsli
  • 1 opcionáls fekete olajbogyó a polip arcához
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat a virsli és az olajbogyó kivételével összekeverjük egy tálban, majd elegyítjük a nedvesekkel. Jól elkeverjük. Nokedlitészta sűrűségű masszát kell, hogy kapjunk. A sűrűbb, lazítsuk tejföllel, tejjel vagy vízzel.

Kanalazzuk mini muffinformákba a masszát.

Szúrjunk mindegyik közepébe egy félbe vágott virslit, vagy egy polipot, ha van kedvünk játszani.

Ha a polip mellett döntöttünk, rajzoljunk neki arcot fekete olajbogyóból. A formázáshoz használjunk szívószálat.

Toljuk be a sütőbe, és süssük meg. Akkor van kész, ha kiállta a tűpróbát. Jó szórakozást hozzá!

Fotó: Shutterstock
Ezt is szeretjük