Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

4
Nyomtatás
virslis-tesztasalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tésztasaláta mindig jó választás, ha gyorsan szeretnél valami laktatót és ízleteset az asztalra varázsolni. Ez a virslis is éppen ilyen!

Ez a virslis-majonézes változat különösen finom, hiszen a füstölt trappista sajt karakteres íze, a roppanós alma frissessége és a krémes öntet tökéletes harmóniát alkotnak.

A legjobb benne, hogy bármikor elkészíthető, hiszen a hozzávalók szinte minden konyhában megtalálhatóak. Ráadásul hidegen és melegen egyaránt isteni – ha hűtőbe teszed egy fél órára, az ízek még jobban összeérnek, de frissen, langyosan is mennyei.

Virslis tésztasaláta

virslis-tesztasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g füstölt trappista sajt
  • 350 g baromfivirsli
  • 3 db alma
  • 1 db lila hagyma
  • 350 g szarvacskatészta
  • 175 g tejföl
  • 90 g majonéz
  • 0.5 tk. szerecsendió
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsük elő, kezdjük a tészta és a virsli főzésével. Mindkettőt helyezzük forrásban lévő vízbe, a tésztát, amikor megpuhult, szűrjük le.

Egy vágódeszkán vágjuk kis darabokra a füstölt trappista sajtot, virslit, almát, a lila hagymát pedig kis kockákra, ezután adjuk a tésztához. 

Az öntethez öntsük egy tálba a majonézt és a tejfölt, fűszerezzük, majd dolgozzuk simára. Öntsük a tésztára a szószt. 

Fogyaszthatjuk melegen is, de jobban összeérnek az ízek, ha fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon