
Így főzd a virslit, hogy ne repedjen meg: szuper recepteket is mutatunk
A virsli szezonja év végére, pontosabban szilveszterre esik, ilyenkor szinte nincs olyan magyar háztartás, ahol ne kerülne az asztalra.
Ez a virslis-majonézes változat különösen finom, hiszen a füstölt trappista sajt karakteres íze, a roppanós alma frissessége és a krémes öntet tökéletes harmóniát alkotnak.
A legjobb benne, hogy bármikor elkészíthető, hiszen a hozzávalók szinte minden konyhában megtalálhatóak. Ráadásul hidegen és melegen egyaránt isteni – ha hűtőbe teszed egy fél órára, az ízek még jobban összeérnek, de frissen, langyosan is mennyei.
A hozzávalókat készítsük elő, kezdjük a tészta és a virsli főzésével. Mindkettőt helyezzük forrásban lévő vízbe, a tésztát, amikor megpuhult, szűrjük le.
Egy vágódeszkán vágjuk kis darabokra a füstölt trappista sajtot, virslit, almát, a lila hagymát pedig kis kockákra, ezután adjuk a tésztához.
Az öntethez öntsük egy tálba a majonézt és a tejfölt, fűszerezzük, majd dolgozzuk simára. Öntsük a tésztára a szószt.
Fogyaszthatjuk melegen is, de jobban összeérnek az ízek, ha fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu