Sűrű, pikáns vöröslencse leves - Fehérjedús, könnyű fogás

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Azoknak ajánlom ezt a receptet, akiknek eddig nem sikerült megbarátkozniuk a vöröslencsével

Nálam ez hozta meg az áttörést. 

Szögezzük le, a vöröslencse szuper egészséges. Kiváló fehérjeforrás, mely tele van vassal, kalciummal, magnéziummal, A- és B-vitaminnal és még Omega 6 zsírsavban is gazdag.

Nem kell hosszú órákon át áztatni főzés előtt, mint a többi lencsefajtát, mégis könnyen emészthető, úgyhogy kisbabának is nyugodtan adhatunk belőle. Ráadásul hamar megfő. Röviden, a vöröslencse remek, fantasztikus, csodálatos. Mindenképp vigyük be az étrendünkbe.

A világmegváltó recept

Évekig mantráztam magamnak valami hasonlót, mikor elkészítettem egy-egy vöröslencsés receptet. Mégse ízlett soha a végeredmény. Akármit csináltam, mindig túlságosan fullasztónak éreztem a vöröslencsés ételeket. Érdekes módon a barna-, a zöld- vagy akár a feketelencsével nincs semmi bajom, sőt, kifejezetten kedvelem az ízüket.

Csak szegény vöröslencse nem tudta belopni magát a szívembe. Míg meg nem találtam az alábbi vöröslencseleves receptet. Ez ugyanis könnyű, picit pikáns és eszméletlenül finom - pedig semmi extra nem megy bele, csak egy kis paradicsom és répa. Nézzük is, hogy készül!

Vöröslencseleves

vlencse2.gif

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 240 gramm vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 deciliter paradicsomlé
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 csipet édesnemes pirospaprika
  • 1 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál olívaolaj (főzéshez való)
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét mossuk meg alaposan, 10 percre áztassuk be forró vízbe. Míg a lencse ázik, daraboljuk apróra a hagymát és reszeljük durvára a sárgarépát, majd egy kevés olajon dinszteljük meg őket alaposan. A lencsét öblítsük le, és adjuk a zöldségekhez.

Adjuk hozzá a pirospaprikát és a paradicsomlevet. Öntsük fel zöldségalaplével. Közepesen erős lángon főzzük 15-20 percen keresztül. Mikor elkészült, pürésítsük le. Ízesítsük sóval, borssal, egy kevés citromlével. Ha szeretjük, menta is mehet rá.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük