![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémesre sült camembert leveles tésztába bújtatva – Wellington módra készül a sajt
![wellington camembert cover](https://kep.index.hu/1/0/3573/35732/357323/35732341_2732335_6ab930c129bb4da4d9423363fa2eca2e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Wellington módra nemcsak bélszínt, hanem camembert-t is lehet sütni, elképesztően finom lesz a tésztában szétolvadó sajt.
A Wellington bélszín kétségkívül az ételek királya, sokan még a nevét is félve ejtik ki. Na jó, ez egy kicsit túlzás, de ez a leveles tésztában sült, gombapéppel bevont, gyönyörű marhahús Wellington első hercegéről kapta a nevét. A monda szerint az angol hadvezér egy történelmi jelentőségű csata utáni ünnepi lakomán ette ezt a fogást. Bárhogy is történt, ez a fogás azóta is igazi ünnepi ételnek számít.
Kiemelten fontos az alapanyagok (főleg a hús) kiváló minősége. A másik bélszínből készült klasszikus a Stroganoff-bélszín, amely az orosz konyhaművészet remekműve.
Ezt a sütőben sült camembert hívhatod akár a bélszín kistestvérének is, a leves tésztába egy egész camembert-t kell bebugyolálni, persze a sonkára (nagyon jó minőséget válassz, a fekete-erdeit például) és a gombapépre fektetve. Ha bizonytalan lennél, melyik sonkát válaszd, ennek a tesztnek az alapján könnyebb lesz a döntés. Előnye, hogy nagyon hamar megsül, ahogy szétvágod, az olvadt camembert elképesztően látványos és finom lesz.
Wellington camembert
![wellington camembert recept](https://kep.index.hu/1/0/3573/35732/357323/35732357_fccd4eebe157ea3c671f8cdc9ec44c86_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab camembert sajt
- 100 gramm feketeerdei-sonka
- 250 gramm gomba (csiperke)
- 1 darab leveles tészta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- kenéshez tojás
Elkészítés:
A gombát alaposan tisztítsuk meg, aprítógépben pépesítsük. Egy serpenyőt forrósítsunk fel a tűzhelyen, pirítsuk meg benne a gombát. Sózzuk, borsozzuk, morzsoljunk rá kakukkfüvet, majd kevergetve várjunk, amíg a leve el nem párolog. Vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A leveles tésztát vágjuk félbe, mindkét felét borítsuk be sonkaszeletekkel. Kenjük meg a gombakrémmel, majd a közepére tegyük rá a sajtot. Jól bugyoláljuk be a leveles tésztába. Kenjük meg felvert tojással.
Tegyük sütőpapírral borított tepsire, süssük 15-20 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!