Rostgazdag csokis keksz zabpehellyel: tápláló, édes reggeli

4
Nyomtatás
zabepelyhes-csokis-keksz2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zabpehellyel kevert csokis keksz több rostot tartalmaz, mint a klasszikus, így szuper napindító is lehet.

Ha szereted az amerikai csokis kekszet, próbáld ki a rostdús változatát: ez zabpehellyel egészül ki, így lassan felszívódó szénhidrátot is tartalmaz, nem dobja meg hirtelen a vércukorszintedet.

Ezt a különbséget leszámítva, a recept teljesen ugyanúgy készül, mint a klasszikus: sok-sok étcsokoládé gazdagítja, a vajtól pedig nagyon omlós a tészta. Ha feldobnád még valamivel, egy kevés fahéjat és vaníliát is adhatsz hozzá, ahogyan mi is tettük.

Zabpelyhes-csokis keksz

zabepelyhes-csokis-keksz

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 100 g búzaliszt
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk. fahéj
  • 1 csipet
  • 120 g vaj
  • 100 g barna cukor
  • 30 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 130 g zabpehely
  • 170 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és a sót.

Egy másik tálban a puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a tojást is, keverjük el, majd a vaníliakivonatot.

Keverjük össze a lisztes és a vajas keveréket, majd adjuk hozzá a zabpelyhet és az apróra vágott csokit is. Keverjük egybe a tésztát. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Egy evőkanál vagy fagyiadagoló kanál segítségével halmozzunk a tésztából kis kupacokat a tepsire, de hagyjunk köztük legalább 5 centi helyet.

Toljuk a sütőbe kb. 10 percre, míg a szélük halványbarna nem lesz, de a közepük még lágynak tűnik. Ahogy hűlnek, megszilárdulnak. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon