Gyors zabpalacsinta reggelire: egész délelőtt ellát energiával

zabpalacsinta - borito
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagy szellemi kihívásokhoz teli gyomorra van szükség, amiről ez a zabból készült palacsinta tökéletesen gondoskodik.

Szeptember első hetén minden iskolás gyerek szülője a túlélésre játszott, könyvkötések és füzetbeszerzések hálójában veszett el, most viszont, hogy túl vagyunk a kezdeti nehézségeken, át kell térnünk egy, a füzeteknél sokkal fontosabb problémára: a reggelire.

Egy tápláló reggelitől jobban fog az agyunk

Az iskolások óriási teher alatt dolgoznak, iszonyú sokat kell koncentráltan figyelniük, és mindehhez néha csak egy margarinos sajtos kifli áll rendelkezésükre üzemanyagként a menzán. 

Éhesen pedig nem működik a gyerekagy, mellesleg a felnőtt sem, szóval ez a reggeli recept - és sok hasonló jön majd még - mindenkinek szól, aki nehéz szellemi munkára kényszerül. 

Alapigazság, hogy a gyerekek mindent megesznek, ami palacsinta formájában érkezik, ami nagy szerencse, hiszen palacsintát kvázi bármiből lehet sütni. A zab pedig tudjuk, hogy a legjobban tápláló gabona, lassan szívódik fel, van benne egy csomó növényi fehérje és vitamin meg ásványi anyag, ráadásul ugyanúgy lehet belőle palacsintát sütni, mint bármilyen más lisztből. 

Egyszerű zabpelyhes palacsinta

zabpalacsinta2 - szövegközi

Hozzávalók:

  • 100 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 80 gramm zabpehely
  • 1 marék durvára vágott mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • 1.5 deciliter tej
  • 1.5 deciliter joghurt
  • 2 evőkanál vaj vagy olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat - a lisztet, zabpelyhet, sót, mandulát, szódabikarbónát és sütőport elkeverem egy tálban. Egy külön tálban alaposan elkeverem a tejet, a joghurtot és a tojást, majd ezt a keveréket elvegyítem a szárazzal. 

 

Egy serpenyőben olajat vagy vajat olvasztok, és alacsony lángon, fél evőkanálnyi adagokban lassan sütöm meg mindkét oldalukon a palacsintákat. A tálaláshoz kis mézet csurgatok a tetejére, és gyümölcsöket, esetleg joghurtot adok mellé.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük