Gyors és laktató tészta roppanós zöldbabbal: bazsalikomtól friss az íze

3
Nyomtatás
zöldbabos pesztós tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mikor együnk zöldbabot, ha nem most, mikor szezonja van, készítsük el ezt a könnyed nyári fogást.

A hosszúkás, harsogó zöldbabhoz, avagy más néven ceruzababhoz nem mindenkit fűz szerelem, pedig nagyon egészséges zöldség. Létfontosságú tápanyagokat, vitaminokat, rostokat tartalmaz, mindemellett alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalomml bír. Gazdag élelmi rostokban és omega-3 zsírsavakban is.

Köretként is megállja a helyét, de most egy laza tésztás ebéd feltétjeként a főétel szerepét tölti be, amelynek a krémességéről egy kevés pesto is gondoskodik. 

Zöldbabos pestós tészta

zöldbabos pesztós tészta recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 250 gramm penne
  • 200 gramm zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál bazsalikompesto
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • opcionális fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot mossuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra.  A hagymát is vágjuk össze, majd egy serpenyőben melegítsünk olajat és dinszteljük meg. Tegyük hozzá a megtisztított zöldbabot, majd közepes lángon 10 percig pároljuk őket együtt. 

Egy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg, főzzük ki benne a tésztát. Szűrjük le, majd tegyük hozzá a zöldbabhoz. Tegyük hozzá a pestót és forgassuk össze. 

Egy másik serpenyőben pirítsunk fenyőmagot, majd ízlés szerint díszítsük vele a tésztát. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon