![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
20 perces, könnyed zöldborsófasírt – Zsenge zöldségből a legfinomabb
![zöldborsófasírt cover](https://kep.index.hu/1/0/3314/33142/331427/33142716_2539724_23a6dec0213a68ba526a8569325d12ec_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Alig vártam a nyarat és vele együtt az egyik kedvenc zöldségem, a zöldborsó szezonját.
Ahogy véget ér a tavasz és kezdődik a nyár, újabb és újabb csodás zöldségek jelennek meg a piacon. Az egyik kedvencem a zöldborsó, amit már pucolni is nagyon szeretek, bár olyankor a fele a gyomromban és nem a tálban végzi. Egyébként tudom, mi a jó, hiszen a nyers zöldborsó bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban. Az emésztést is serkenti, sőt, a fogyókúrába is beilleszthető.
Főzeléknek elkészítve a kedvencem, de vegetáriánus főételként kis pogácsákat is gyárthatunk belőle, amelyeket aztán magában vagy salátával kínálhatunk.
Zöldborsófasírt
![zöldborsófasírt recept](https://kep.index.hu/1/0/3314/33142/331427/33142778_35c0543b7cf30306a6aeb36f809fc664_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 2 darab krumpli
- 2 evőkanál parmezán (reszelt)
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 0.5 fej hagyma
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál curry
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál olívaolaj (sütéshez)
- ízlés szerint petrezselyem
- opcionális chilipor
- 120 milliliter víz
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A krumplikat alaposan tisztítsuk meg, majd héjastul, enyhén sós vízben főzzük puhára. Ha megfőtt, hámozzuk meg, majd krumplinyomóval törjük össze.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsünk rá egy fél pohár vizet, főzzük 10 percig. Pár perccel azelőtt, hogy levennénk a tűzről, sózzuk meg.
Tegyük át a zöldborsót egy nagy lábasba, a felesleges vizet öntsük le róla, és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá az összetört krumplit, a tojást, a curryt, a parmezánt, a petrezselymet, és ha szeretnénk, a chiliport, sózzuk, majd az egészet jó alaposan keverjük össze. Ha túl lágynak érezzük a tésztát, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.
A kezünkkel készítsünk pogácsákat. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, süssük mindkét oldalukon pár percig őket.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!