
Szaftos marhapörkölt a mama receptje szerint: a hús nagyon omlós lesz
A sűrű marhapörkölt régi recept szerint készül, csak egy pici újítás kerül a hagyományos változatba, a fűszerezésen csavartunk egyet.
Ha szereted a ragukat, ezt a gyors receptet mindenképp próbáld ki! A csirkemell gyorsan megpuhul, a fagyasztott zöldborsónak köszönhetően pedig egész évben elkészíthető, de tavasszal, amíg szezonja van, zsenge borsóból mindenképp főzd meg!
A paradicsomos alap pikáns fűszerezést kap, amit a majoránna és a pirospaprika tesz teljessé. Friss kenyérrel mártogatva is tökéletes, de akár rizzsel is tálalható, ha valami laktatóbbra vágysz.
A csirkemellet mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
A vöröshagymát aprítsuk kockákra, majd dinszteljük meg kevés olajon.
Amikor üveges lett a hagyma, adjuk hozzá a csirkemellet és pirítsuk fehéredésig.
Ezután fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, és pirítsuk további 2-3 percig.
Öntsük a lábasba a fagyasztott zöldborsót, keverjük össze a hússal, adjuk hozzá a paradicsompürét, végül főzzük lassú tűzön 20-25 percig, gyakori kavargatás mellett, amíg a borsó is megpuhul.
Tálaljuk melegen, friss kenyérrel.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu