Szaftos zöldborsós csirkeragu: isteni ebéd kevés munkával

3
Nyomtatás

Ez a fogás igazi hétköznapi megmentő: néhány alapanyag, egyetlen lábas, és már kész is a tartalmas, mégsem nehéz ebéd vagy vacsora.

Ha szereted a ragukat, ezt a gyors receptet mindenképp próbáld ki! A csirkemell gyorsan megpuhul, a fagyasztott zöldborsónak köszönhetően pedig egész évben elkészíthető, de tavasszal, amíg szezonja van, zsenge borsóból mindenképp főzd meg!

A paradicsomos alap pikáns fűszerezést kap, amit a majoránna és a pirospaprika tesz teljessé. Friss kenyérrel mártogatva is tökéletes, de akár rizzsel is tálalható, ha valami laktatóbbra vágysz.

Zöldborsós csirkeragu

zoldborsos-csirkeragu

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg csirkemell
  • 2 ek. olaj
  • 1 kg zöldborsó
  • 600 ml passzírozott paradicsom
  • 2 tk. pirospaprika
  • 2 tk. majoránna
  • bors

A tálaláshoz:

  • friss kenyér
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra.

A vöröshagymát aprítsuk kockákra, majd dinszteljük meg kevés olajon.

Amikor üveges lett a hagyma, adjuk hozzá a csirkemellet és pirítsuk fehéredésig.

Ezután fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, és pirítsuk további 2-3 percig.

Öntsük a lábasba a fagyasztott zöldborsót, keverjük össze a hússal, adjuk hozzá a paradicsompürét, végül főzzük lassú tűzön 20-25 percig, gyakori kavargatás mellett, amíg a borsó is megpuhul. 

Tálaljuk melegen, friss kenyérrel. 

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon