![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Reggeli tojáslepény aromás zöldfűszerekkel - Mehet bele bármi, ami szezonális
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egy marék zölddel az unalmas reggeli tojásból könnyűszerrel ízletes, színpompás lepény kerekedhet. Minden falatjában ott a friss tavasz.
A tavasz a csodás zöldfűszerek szezonja. Én már-már mániákusan pakolom mindenbe, amibe csak lehet. Frissebbnek, könnyebbnek érzem így az ételeket.
A reggeli nem a kedvenc étkezésem, de nem azért, mert ne szeretném. Sőt, imádom. Csak valahogy az egész olyan körülményes. Hétköznap reggel az ember általában siet, készülődik. Közben viszont ott motoszkál a fejében a gondolat, a sokszor sulykolt életvezetési tanács, hogy reggeli nélkül ne induljunk el otthonról.
Gyors és meleg reggeli?
Ehhez jön hozzá a beakadásom, hogy meleg is legyen az a bizonyos reggeli. Egész télen jöttek-mentek a kásák a konyhámban, már gondolni sem bírok az ilyen állagú ételekre. De akkor mi legyen? Tojás, hát persze. Én általában vasárnap reggelente készítek belőle a családnak, de mivel mindenki mást szeret, általában az egész délelőttöt a konyhában töltöm.
Éppen ezért az alábbi recept szigorúan egyszemélyes, villámgyors, kényelmi étel, ami szuper finom, egészséges. Garantáltan jól indul majd a fárasztó munkanap.
Zöldfűszeres tojáslepény
![tojas4](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291026/29102605_ca9c7f3e7c6af05fa0a0e182ed5246fa_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab tojás
- ízlés szerint só és bors
- 1 marék zöldfűszer - nálam petrezselyem, turbolya, medvehagyma
- opcionális sajt
Elkészítés:
Egy marék zöldfűszert daraboljunk fel. Két tojást verjünk fel egy villával, sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a felaprított zöldfűszereket.
Egy palacsintasütőben melegítsünk egy kevés olívaolajat vagy ghee vajat. Öntsük bele a tojásos-fűszeres masszát úgy, hogy szépen szétterüljön, mintha egy palacsinta lenne. 2-3 perc alatt elkészül.
Ha több tojásból készítjük és a teteje még nyers marad, érdemes egy palacsintasütőre fektetett tányérral megfordítani, majd visszacsúsztatni a sütőalkalmatosságba és még pár percig sütni.
Egy kevés sajttal fokozhatjuk az élvezeteket. Mikor még a teteje lágy, szórjuk meg vele, majd hajtsuk félbe és így süssük készre.
Fotó: Pataki-Szabó Fruzsina/Sóbors
Olvasd el ezt is!