Zöldségekkel töltött, omlós csirkemell: így nem szárad ki a hús

2
Nyomtatás
zoldseges-toltott-csirkemell-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a csirkemell egyszerű, ízletes, mégsem a megszokott! Próbáld ki sok-sok zöldséggel töltve.

Legyen szó sajttal, sonkával, vagy akár gyümölcsökkel töltött csirkemellről, a végeredmény mindig étvágygerjesztő. Egy kis fantáziával a legegyszerűbb alapanyagokból is fenséges fogás születik. Rengeteg módon variálhatod, attól függően, mi lapul épp a hűtődben, ezúttal színes, vitaminokban gazdag zöldségekkel készül.

Ha a húst elősütöd, kis kérget kap, és szaftosabb marad. A zöldséges töltelék ugyancsak segít megőrizni a csirke szaftosságát, a brokkoli, a paprika és az aszalt paradicsom levet ereszt sütés közben, így nem szárad ki a hús belülről. 

Köretnek a párolt brokkoli és zöldborsó remek választás, de akár egy friss salátával is tálalhatod.

Zöldségekkel töltött csirkemell

zoldsegekkel-toltott-csiremell-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemellfilé
  • 0.5 fej brokkoli
  • 1 fej lila hagyma
  • 5 db aszalt paradicsom
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsákra, és dobjuk forrásban lévő vízbe. Főzzük pár percig, majd szűrjük le.

A zöldségeket aprítsuk fel. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és az aszalt paradicsomot. Keverjük bele a brokkolit és az oregánót, végül húzzuk le a tűzről, és szórjuk hozzá a reszelt sajtot.

A csirkemelleket óvatosan vágjuk be és nyissuk szét. Kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk. 

A zöldséges tölteléket halmozzuk a csirkemell egyik felére, majd tekerjük fel. Rögzítsük fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét a hús. A csirkemell tetejét kenjük meg sóval, borssal, mustárral elkevert olívaolajjal. Egy serpenyőben kevés olajon a hús minden oldalát süssük elő. 

Toljuk forró sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 35 percig. Ha puha és szép piros, kivehetjük a sütőből. Sütés után 5-10 percig hagyjuk pihenni, utána szeleteljük csak fel. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon