
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A csirkemellet számtalanféle formában készítheted el: ezúttal a sajtot és a spenótot hívtuk segítségül, egy gyors és pofonegyszerű töltött húst mutatunk.
Legyen szó sajttal, sonkával, vagy akár gyümölcsökkel töltött csirkemellről, a végeredmény mindig étvágygerjesztő. Egy kis fantáziával a legegyszerűbb alapanyagokból is fenséges fogás születik. Rengeteg módon variálhatod, attól függően, mi lapul épp a hűtődben, ezúttal színes, vitaminokban gazdag zöldségekkel készül.
Ha a húst elősütöd, kis kérget kap, és szaftosabb marad. A zöldséges töltelék ugyancsak segít megőrizni a csirke szaftosságát, a brokkoli, a paprika és az aszalt paradicsom levet ereszt sütés közben, így nem szárad ki a hús belülről.
Köretnek a párolt brokkoli és zöldborsó remek választás, de akár egy friss salátával is tálalhatod.
A brokkolit szedjük rózsákra, és dobjuk forrásban lévő vízbe. Főzzük pár percig, majd szűrjük le.
A zöldségeket aprítsuk fel. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és az aszalt paradicsomot. Keverjük bele a brokkolit és az oregánót, végül húzzuk le a tűzről, és szórjuk hozzá a reszelt sajtot.
A csirkemelleket óvatosan vágjuk be és nyissuk szét. Kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk.
A zöldséges tölteléket halmozzuk a csirkemell egyik felére, majd tekerjük fel. Rögzítsük fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét a hús. A csirkemell tetejét kenjük meg sóval, borssal, mustárral elkevert olívaolajjal. Egy serpenyőben kevés olajon a hús minden oldalát süssük elő.
Toljuk forró sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 35 percig. Ha puha és szép piros, kivehetjük a sütőből. Sütés után 5-10 percig hagyjuk pihenni, utána szeleteljük csak fel.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu