Színes, tartalmas csicseriborsó-saláta: roppanós zöldségek dúsítják

4
Nyomtatás
csicserisalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csicseriborsó-saláta tökéletes választás, ha valami laktatóra vágysz, és az sem árt, ha egyben tápláló és egészséges is.

Ha egy laktató és tápláló salátára vágysz, amely akár önmagában is megállja a helyét egy egészséges ebédnek vagy vacsorának, ez a recept a tökéletes választás! A fehérjében és rostban gazdag csicseriborsó szuper alap, amit bátran kiegészíthetsz roppanós és lédús, friss zöldségekkel. 

Bár ez már így sem egy rossz kombináció, érdemes feta sajttal is megszórni a salátát, illetve ízes, citromos-mézes-mustáros dresszinget készíteni mellé. Hogy igazán finom legyen, az öntettel bekevert salátát tedd a hűtőbe 1-2 órára, így összeérnek az ízek, valódi íz- és vitaminbomba lesz.

Zöldséges csicseriborsó-saláta

csicserisalata

Hozzávalók 6 adaghoz

Saláta:

  • 400 g csicseriborsó-konzerv
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 300 g koktélparadicsom
  • 150 g olívabogyó
  • 150 g feta sajt
  • 2 ek. friss, aprított petrezselyem

Dresszing:

  • 2 ek. vörösborecet
  • 1 ek. citromlé
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 2 tk. méz
  • 0.5 tk. oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az öntethez a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A dresszing hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában, tegyük félre.

A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük át, csöpögtessük le. Az uborkát mossuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk félbe. Az olívabogyót csepegtessük le.

Tegyük a saláta minden hozzávalóját egy tálba, a feta sajtot morzsoljuk rá. Öntsük nyakon a dresszinggel, forgassuk egybe, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon