7 laktató saláta, ami főfogásnak is beillik: kedvenceinket mutatjuk
Bőséges saláták hússal, sonkával vagy majonézzel keverve, kiadós finomságok ebédre vagy vacsorára, gyorsan és egyszerűen.
Ha egy laktató és tápláló salátára vágysz, amely akár önmagában is megállja a helyét egy egészséges ebédnek vagy vacsorának, ez a recept a tökéletes választás! A fehérjében és rostban gazdag csicseriborsó szuper alap, amit bátran kiegészíthetsz roppanós és lédús, friss zöldségekkel.
Bár ez már így sem egy rossz kombináció, érdemes feta sajttal is megszórni a salátát, illetve ízes, citromos-mézes-mustáros dresszinget készíteni mellé. Hogy igazán finom legyen, az öntettel bekevert salátát tedd a hűtőbe 1-2 órára, így összeérnek az ízek, valódi íz- és vitaminbomba lesz.
Az öntethez a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A dresszing hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában, tegyük félre.
A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük át, csöpögtessük le. Az uborkát mossuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk félbe. Az olívabogyót csepegtessük le.
Tegyük a saláta minden hozzávalóját egy tálba, a feta sajtot morzsoljuk rá. Öntsük nyakon a dresszinggel, forgassuk egybe, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu