A legkrémesebb shakshuka csicseriborsóval: képtelenség abbahagyni

Csicseriborsos-shakshuka-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a csicseriborsós shakshuka a tökéletes egylábasos étel: gyorsan készül, tartalmas és nagyon-nagyon finom!

Ez a csicseriborsós shakshuka a legkrémesebb, amit valaha kóstoltál: a selymesre főtt paradicsomot paradicsompüré is kiegészíti, a fűszerezés pedig igazán ellenállhatatlanná teszi.

A közel-keleti ételt hagyományosan tükörtojással fogyasztják, ezt a verzióját azonban önmagában pirítóssal, pitával, naankenyérrel vagy más laposkenyérrel is eheted, hiszen a csicseri miatt rendkívül tartalmas.

Shakshuka csicseriborsóval

Csicseriborsos-shakshuka

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 db piros kaliforniai paprika vékonyan felcsíkozva
  • 3 ek paradicsompaszta
  • 800 g konzerves, kockázott paradicsom (leszűrve)
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk őrölt koriander
  • 1 tk
  • 0.25 tk bors
  • 1 tk chilipor
  • 400 g konzerves csicseriborsó (leszűrve)
  • 1 tk cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk fél percig. Dobjuk rá a felcsíkozott paprikát, és addig pirítsuk, amíg helyenként kissé barnás árnyalatot nem kap.

Adjuk hozzá a paradicsompasztát, a konzerves paradicsomot, a pirospaprikát, köményt, koriandert, sót, borsot és chiliport, végül pedig keverjük bele a leszűrt csicserikonzervet is. 10 percig rotyogtassuk alacsony hőfokon, majd ízlés szerint édesítsük 1-2 teáskanál cukorral.

Pirítóssal, pitával vagy naankenyérrel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük