A legkrémesebb shakshuka csicseriborsóval: képtelenség abbahagyni
Ez a csicseriborsós shakshuka a tökéletes egylábasos étel: gyorsan készül, tartalmas és nagyon-nagyon finom!
Ez a csicseriborsós shakshuka a legkrémesebb, amit valaha kóstoltál: a selymesre főtt paradicsomot paradicsompüré is kiegészíti, a fűszerezés pedig igazán ellenállhatatlanná teszi.
A közel-keleti ételt hagyományosan tükörtojással fogyasztják, ezt a verzióját azonban önmagában pirítóssal, pitával, naankenyérrel vagy más laposkenyérrel is eheted, hiszen a csicseri miatt rendkívül tartalmas.
Shakshuka csicseriborsóval
Hozzávalók 4 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db piros kaliforniai paprika vékonyan felcsíkozva
- 3 ek paradicsompaszta
- 800 g konzerves, kockázott paradicsom (leszűrve)
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 0.5 tk őrölt koriander
- 1 tk só
- 0.25 tk bors
- 1 tk chilipor
- 400 g konzerves csicseriborsó (leszűrve)
- 1 tk cukor
Elkészítés:
A hagymát dinszteljük üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk fél percig. Dobjuk rá a felcsíkozott paprikát, és addig pirítsuk, amíg helyenként kissé barnás árnyalatot nem kap.
Adjuk hozzá a paradicsompasztát, a konzerves paradicsomot, a pirospaprikát, köményt, koriandert, sót, borsot és chiliport, végül pedig keverjük bele a leszűrt csicserikonzervet is. 10 percig rotyogtassuk alacsony hőfokon, majd ízlés szerint édesítsük 1-2 teáskanál cukorral.
Pirítóssal, pitával vagy naankenyérrel fogyasszuk.
-
2024-04-12 08:32:01
-
2024-02-23 10:32:02
-
2024-02-01 09:36:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!