Illatos zöldséges curry gombával, spenóttal és csicseriborsóval: fehérjedús, egészséges fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gomba önmagában nem feltétlen ízletes, de ebben a curryben biztosan imádni fogod, főleg, ha sok más zöldséget is teszel mellé.
A curry laktató és egyszerűen összeállítható egytálétel, amelytől garantáltan jóllaksz. A curry sokféle erőteljes fűszerrel készül, állhat zöldségből vagy húsból, az a lényeg, hogy szafos és illatos legyen. A curry kifejezés csak Indián kívül használatos, az angolok nevezték így el ezeket az ételeket, itthon a fűszerkeveréket hívják így.
Ha húsevő vagy, egyértelmű, hogy ezt az ízgazdag csirkéset készítsd el. A csicseriborsó-rajongók pedig ebben a receptben biztosan megtalálják a számításukat. Ha nem eszel húst, a curryt akkor sem kell kihagynod, zöldségekkel is tökéletes lesz, és ugyanúgy eltelít majd.
Zöldséges-gombás curry csicseriborsóval
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál 2 cm-es gyömbér (reszelt)
- 1 kávéskanál chilipehely
- 1 teáskanál kurkuma
- 0.5 teáskanál currypor
- 1 teáskanál sárga mustármag
- 450 gramm gomba (csiperke vagy vegyes)
- 400 gramm darabos paradicsom (konzerv)
- 400 gramm csicseriborsó-konzerv
- 400 gramm kókusztej (konzerv)
- 100 gramm bébispenót
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- ízlés szerint koriander
- a tálaláshoz lime
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk olajat. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és közepes lángon dinszteljük 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilipelyhet, és pároljuk még 2 percig. Adjuk hozzá a többi fűszert, és további 1 percig pároljuk, hogy kiengedjék az aromájukat. Ha száraznak találjuk, adjunk hozzá vizet.
Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, öntsünk rá egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a paradicsomkonzervet és a lecsepegtetett csicseriborsót, és rotyogtassuk 5 percig. Öntsük hozzá a kókusztejet, és így is rotyogtassuk 5 percig. Adjuk hozzá a bébispenótot, és várjuk meg, amíg megfonnyad. Azonnal tálaljuk, ízlés szerint lime-mal és apróra vágott korianderrel.
Fotó: Getty Images