![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni zöldségfasírt friss petrezselyemmel: zöldborsó, répa és kukorica gazdagítja
![zöldségfasírt](https://kep.index.hu/1/0/3957/39577/395776/39577655_3019647_6773048a64da411f941f36bec8f4b681_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem csak a vegák fogják imádni ezt a zöldségfasírtot, nagyon laktató és isteni finom fogás, ráadásul pillanatok alatt elkészül.
Könnyed ebéd, de isteni vacsora is lehet ez a zöldségfasírt, villámgyorsan összedobhatod, akár egy hosszú nap után is belefér az időbe. Kukorica, zöldborsó és répa gazdagítja a tésztát, de bátran álmodd tovább a receptet, mehet bele reszelt sajt, brokkoli, karfiol, paprika. Fontos, hogy a zöldségeket elő kell készíteni, a kukoricát és a borsót puhára kell főzni, a répának viszont - ha reszelt formában kevered a masszába - elég lesz a sütési idő.
Mirelit kukoricából és borsóból is isteni lesz a zöldségfasírt, de használhatsz konzervet is - ebben az esetben nem kell előfőzni -, sőt, frisset is, azonban utóbbinak több időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon. A friss petrezselyem nagyon feldobja a tésztát, de más zöldfűszert is keverhetsz bele, ízlés szerint alakítsd.
Zöldségfasírt
![zöldségfasírt2](https://kep.index.hu/1/0/3957/39577/395777/39577777_69f932e36e7c67807826805aa6d7b711_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
- 170 gramm kukorica (mirelit)
- 150 gramm zöldborsó (mirelit)
- 1 nagyobb darab répa
- 100 gramm liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1 darab tojás
- 120 milliliter tej
- olaj (sütéshez)
Elkészítés:
A mirelit kukoricát és zöldborsót főzzük meg forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt. Használhatunk friss kukoricát és borsót is, de akkor egy kicsivel több időre lesz szükségük.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a fűszereket és az összeaprított petrezselymet. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, keverjük csomómentesre a masszát. Forgassuk a tésztába a lereszelt répát és a főtt kukoricát, borsót is.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy-két evőkanál olajat. Tegyünk 2-3 evőkanálnyi kupacokat az olajba, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Valószínűleg több adagban kell majd sütni. Mikor az aljuk aranybarna (3 perc), fordítsuk meg őket, a másik felüket is süssük 2 percig.
Szedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!