Isteni zöldségfasírt friss petrezselyemmel: zöldborsó, répa és kukorica gazdagítja

zöldségfasírt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem csak a vegák fogják imádni ezt a zöldségfasírtot, nagyon laktató és isteni finom fogás, ráadásul pillanatok alatt elkészül.

Könnyed ebéd, de isteni vacsora is lehet ez a zöldségfasírt, villámgyorsan összedobhatod, akár egy hosszú nap után is belefér az időbe. Kukorica, zöldborsó és répa gazdagítja a tésztát, de bátran álmodd tovább a receptet, mehet bele reszelt sajt, brokkoli, karfiol, paprika. Fontos, hogy a zöldségeket elő kell készíteni, a kukoricát és a borsót puhára kell főzni, a répának viszont - ha reszelt formában kevered a masszába - elég lesz a sütési idő. 

Mirelit kukoricából és borsóból is isteni lesz a zöldségfasírt, de használhatsz konzervet is - ebben az esetben nem kell előfőzni -, sőt, frisset is, azonban utóbbinak több időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon. A friss petrezselyem nagyon feldobja a tésztát, de más zöldfűszert is keverhetsz bele, ízlés szerint alakítsd.

Zöldségfasírt

zöldségfasírt2

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 170 gramm kukorica (mirelit)
  • 150 gramm zöldborsó (mirelit)
  • 1 nagyobb darab répa
  • 100 gramm liszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál petrezselyem (friss)
  • 1 darab tojás
  • 120 milliliter tej
  • olaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit kukoricát és zöldborsót főzzük meg forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt. Használhatunk friss kukoricát és borsót is, de akkor egy kicsivel több időre lesz szükségük.

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a fűszereket és az összeaprított petrezselymet. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, keverjük csomómentesre a masszát. Forgassuk a tésztába a lereszelt répát és a főtt kukoricát, borsót is.

Egy serpenyőben forrósítsunk egy-két evőkanál olajat. Tegyünk 2-3 evőkanálnyi kupacokat az olajba, annyit, amennyi kényelmesen elfér. Valószínűleg több adagban kell majd sütni. Mikor az aljuk aranybarna (3 perc), fordítsuk meg őket, a másik felüket is süssük 2 percig.

Szedjük őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük