
Zöldspárgás, feta sajtos penne - Lepirult, sült grillzöldségekkel
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
Ma már az egyik kedvenc zöldségem, de nem mindig szerettem a spárgát. Pontosabban a fehér spárgát nem szerettem, a zöldről nem is tudtam, hogy létezik. Az az érzésem volt vele kapcsolatban, mint a karalábéval és a zöldbabbal. Akárhányszor ettem belőle, egy fás részre biztos, hogy ráharaptam, ami - akármennyire is finom lehetett volna az étel - elrontotta az egészet.
Azóta persze megváltozott a véleményem, illetve ettem zöld spárgát. A fehéret még mindig nem szeretem annyira, de a zöldet egyszerűen imádom. Annyiféle elkészítési módja van, hogy a szezon alatt, ha hetente többször eszem, akkor sem tudom megunni. Van, amikor egyszerűen csak vajon megpárolom, és magában vagy köretként eszem. De nyersen, salátában is szuper összetevő.
A másik - számomra tökéletes elkészítési módja - amikor több, lehetőleg szép színes, tavaszi idényzöldséget olívaolajon megpirítok, fűszerezek, és ráöntöm egy adag kifőzött tésztára: kész a gyors, laktató és egészséges ebéd vagy vacsora. Sajttal tökéletes párosítás, most egy fetás változatot főztem meg. A zöldségek harsogó színe gyönyörűen mutat a tésztán, a sajttól pedig laktatóbb finomságot kapunk.
Zöldspárgás, feta sajtos penne

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 csomag zöld spárga
- 1 darab kaliforniai paprika
- 15 dekagramm feta sajt
- 1 darab cukkini
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 25 dekagramm penne tészta
- opcionális bacon
Elkészítés:
Egy kis olívaolajon pirítsuk meg a leszűrt spárgát, a feldarabolt kaliforniai paprikát és a darabokra vágott cukkinit. Ha egy kicsit fel akarjuk dobni az ízét, akkor egy kevés vágott bacont is pirítsunk meg, és keverjük hozzá a spárgához. Zárjuk el a tűzhelyet, és amíg még forró, szórjuk bele a feta sajtot is. Hagyjuk kicsit megolvadni. Sózzuk, borsozzuk.
Öntsük hozzá a főtt tésztát, forgassuk össze, és máris tálalható.
Fotó: Getty Images