Zöldspárgás, feta sajtos penne - Lepirult, sült grillzöldségekkel

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ma már az egyik kedvenc zöldségem, de nem mindig szerettem a spárgát. Pontosabban a fehér spárgát nem szerettem, a zöldről nem is tudtam, hogy létezik. Az az érzésem volt vele kapcsolatban, mint a karalábéval és a zöldbabbal. Akárhányszor ettem belőle, egy fás részre biztos, hogy ráharaptam, ami - akármennyire is finom lehetett volna az étel - elrontotta az egészet. 

Azóta persze megváltozott a véleményem, illetve ettem zöld spárgát. A fehéret még mindig nem szeretem annyira, de a zöldet egyszerűen imádom. Annyiféle elkészítési módja van, hogy a szezon alatt, ha hetente többször eszem, akkor sem tudom megunni. Van, amikor egyszerűen csak vajon megpárolom, és magában vagy köretként eszem. De nyersen, salátában is szuper összetevő. 

A másik - számomra tökéletes elkészítési módja - amikor több, lehetőleg szép színes, tavaszi idényzöldséget olívaolajon megpirítok, fűszerezek, és ráöntöm egy adag kifőzött tésztára: kész a gyors, laktató és egészséges ebéd vagy vacsora. Sajttal tökéletes párosítás, most egy fetás változatot főztem meg. A zöldségek harsogó színe gyönyörűen mutat a tésztán, a sajttól pedig laktatóbb finomságot kapunk. 

Zöldspárgás, feta sajtos penne

zöldspárgás-zöldséges penne recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 15 dekagramm feta sajt
  • 1 darab cukkini
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 25 dekagramm penne tészta
  • opcionális bacon
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a spárgát, és pattintsuk le mindegyik végét. Vágjuk fel darabokra, és főzzük pár percig enyhén sós vízben. Kockázzuk fel a feta sajtot is. Főzzük ki sós vízben a tésztát.

Egy kis olívaolajon pirítsuk meg a leszűrt spárgát, a feldarabolt kaliforniai paprikát és a darabokra vágott cukkinit. Ha egy kicsit fel akarjuk dobni az ízét, akkor egy kevés vágott bacont is pirítsunk meg, és keverjük hozzá a spárgához. Zárjuk el a tűzhelyet, és amíg még forró, szórjuk bele a feta sajtot is. Hagyjuk kicsit megolvadni. Sózzuk, borsozzuk.

Öntsük hozzá a főtt tésztát, forgassuk össze, és máris tálalható.

 Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük