Így lesz hosszú életű és foltmentes az ételhordó: egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád

mdcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Biztosan mindenkinél van otthon ételhordó, vihetsz benne ebédet a munkahelyre, de maradék tárolására is alkalmas, a gond csak az, hogy a makacs foltok azonnal beleivódnak.

Az ételhordó jól zárható, így biztonságosan lehet benne tárolni az élelmiszereket, amelyek nem fogják átvenni a hűtő szagát. Nyugodtan vihetsz benne ebédet a munkahelyedre vagy az iskolába, legyen az maradék kukoricasaláta vagy szaftos pörkölt.

A műanyag dobozokból nem árt többet tartani a konyhaszekrényben, mivel tényleg elképesztően hamar foltosak lesznek, főleg a pirospaprikás, paradicsomos ételek képesek nyomot hagyni rajtuk, ráadásul hiába súrolod, nem fog lejönni róluk. Valamilyen hibát követsz el, hogy hamar tönkremegy az ételtárolód? Talán számít, mennyi ideig tárolod benne az ételt, esetleg a tisztítást nem végzed megfelelően? Most mindre választ adunk, hogy az ételhordód hosszabb életű legyen.

édct2

Viszlát zsíros, sárga foltok!

Ha ételtárolásra használod az edényt, ráadásul sokáig hagyod benne, a zsír könnyen beivódik a műanyagba. Mit lehet ilyenkor tenni?

Sütőpor vagy szódabikarbóna

A megsárgult, zsíros tárolót ne dobd ki, helyette 1 csomag sütőport vagy szódabikarbonát szórj a dobozba, majd önts rá annyi forró vizet, amennyi ellepi. Tedd rá a tetejét, rázd meg, majd hagyd állni 1 órát, végül mosd el mosogatószerrel. A végeredmény bámulatos lesz.

édct

Citrom

A citrom is bevethető a foltok és szagok ellen: fogj meg 1 darab gyümölcsöt, vágd félbe, majd csavard a levét a zsírfoltos edénytárolóba, a kifacsart citrommal pedig alaposan dörzsöld át az érintett területeket. Miután végeztél a súrolással, hagyd állni 30-60 percet, amíg hat a citromsav, utána mosd el mosogatószerrel az edényt.

cct

Új trend

TikTokon és Instagramon a lelkes követők mindenre találnak valamilyen új megoldást. Természetesen a megsárgult foltok eltüntetésére is van egy tippjük, amelyet szintén érdemes kipróbálni. A dolgod csak annyi, hogy a megviselt edénybe tegyél cukrot, jégkockát és vizet. Na várj, mutatjuk, mi is ez az új trend:

A videó más trükköket is bemutat, a hús gyors kiolvasztásához is ad tippet, de a tányérra száradt ételfolt eltüntetésére is van megoldása.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük