Ezért érdemes kenyérsütő gépet használni: sokat spórolhatsz vele

Kenyersutogep C
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy házi kenyérsütő nemcsak időt és energiát spórol meg számodra, de rengeteg pénzt is, hiszen a folyamatosan növekvő élelmiszerárakkal egyre nehezebb lépést tartani.

Fehér vagy teljes kiőrlésű? Esetleg szénhidrátcsökkentett vagy gluténmentes? Ezeket a változatokat mind elkészítheted egy jól megválasztott kenyérsütővel.

Amellett, hogy elvégzi helyetted a dagasztást, és egyben meg is süti a kedvenc kenyeredet, rengeteget spórolhatsz is vele, ugyanis az egyre magasabb kenyérárak mellett gyorsan visszajön a gép ára.

Mi is az a kenyérsütő gép?

A jó kenyérsütő dagasztógép, kelesztőgép és sütő is egyben. Egy sütőedényből és dagasztólapátból áll, amelyek a szabályozható hőmérsékletű sütőrekeszben foglalnak helyet. A gépeken különféle beállítások találhatók, amelyekkel szabályozni lehet a kelesztés és a sütés körülményeit, így szó szerint gombnyomásra készíthetsz kenyeret.

Kenyersutogep 1

Elérhetőbbé teszi az otthoni kenyérsütést

Az emberek túlnyomó része napi szinten fogyaszt kenyeret, a legtöbbünknek viszont eszébe sem jutna sajátot sütni. Ennek oka egyrészt a körülményes és időnként stresszes elkészítés, másrészt pedig az, hogy a kenyérsütést még mindig egyfajta misztikum övezi.

Pontosan tudod, miből készül a kenyered

A bevezetőben már futólag említettem, hogy az anyagi megfontolások mellett számos egészségügyi szempont is állhat egy kenyérsütő vásárlása mellett. Nemcsak azzal az előnnyel jár, hogy pontosan tudod, mi került a kenyeredbe (hiszen a bolti változatoknál sajnos nem minden esetben mondható el ugyanez), hanem bizonyos diétáknak megfelelően is elkészítheted.

Kenyersutogep 2

Akár pizzatésztát is készíthetsz vele

A kenyérsütő gépet nem csak kenyérsütésre használhatod. A dagasztó és kelesztő funkciójában rejlő lehetőséget bármilyen más, élesztővel készülő tésztánál kiaknázhatod, így pizza, kalács de akár kakaós csiga sütésénél is hasznát veheted.

Hogyan válassz kenyérsütő gépet?

Ha a fenti érvek meggyőztek arról, hogy megéri beruháznod egy kenyérsütő gépbe, akkor valószínűleg már csak egy kérdésed maradt: milyen típust érdemes választani? Először fontos eldönteni, hogy mire akarod használni. Ha heti, kétheti egy darab fehér kenyér a célod, akkor egy alapfunkciókkal ellátott, nem túl drága kisebb gép is tökéletes lesz számodra. 

Kenyersutogep 3

Ha azonban nagycsaládosként minden másnap sütnél, akkor jobban jársz egy nagyobb tartályos, kétlapátos, több programmal, sütési funkcióval és beállítással rendelkező géppel. Ezekkel ugyanis a fehér kenyér mellett teljes kiőrlésű vagy gluténmentes csodák is elérhetővé válnak, de akár kalácsot, sütőporos süteményeket is készíthetsz, sőt a gyümölcsfeldolgozó funkciók révén még lekvárt is főzhetsz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük