Filléres házi készítmény makacs zsírfoltok ellen: a konyha újra ragyogni fog

Házi zsíroldószer cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Környezetbarát, olcsó házi súrolószer, mely könnyen megbirkózik a tűzhelyre vagy a csempére fröccsent zsírral.

Az a konyha, amelyben rendszeresen főznek, bizony ki van téve a zsírnak. A makacs folt gond nélkül tanyát ver a tűzhelyen, csempén, konyhaszekrényen, semmi sem szent neki.

A legjobb védekezés, ha minden főzés után szépen kitakarítod a konyhát. Fertőtlenítsd a felületeket, ne hagyd, hogy a zsír bármire is rászáradjon, mert akkor jöhet a súrolás. Sokan különböző tisztítószerekkel felszerelkezve veszik fel a harcot, de akadnak olyanok is, akik inkább a környezetbarát megoldásokat részesítik előnyben. Ha te is így vagy ezzel, akkor jól tudod, hogy a vegyszermentes takarítás leghasznosabb csodaszerei az ecet, szódabikarbóna és a citrom. Ez a hármas felveszi a harcot a zsírfoltokkal, érdemes őket alkalmazni.

Házi zsíroldószer ct2

Házi csodaszer

Sokféle környezetbarát tisztítószert lehet kipróbálni, mindegyik hatásos a maga módján. Most mi is mutatunk egyet, mely kellemes illatával hódít. Ereje lenyűgöző, igaz, szükség lesz az izmokra, mert kell súrolni a felületet, de a végeredmény magáért beszél.

A házi szer elkészítéséhez szükség lesz egy szórófejes palackra, mely pár száz forintért beszerezhető. Ebbe a kis flakonba kell beletölteni az ecetet (2 dl), szódabikarbónát (2 evőkanál), citromot (1 darab facsart leve), langyos vizet (4 dl) és eukaliptuszolajat (néhány csepp). Az eukaliptuszolaj és a citrom kellemes illatot áraszt, amire az ecet miatt szükség is van. Az illóolajról sokan nem is tudják, de kitűnő zsíroldó erővel bír. Használd bátran a szennyezett felületeken, még felmosásnál is kipróbálhatod.

tisztitas

A tisztítószert használat előtt alaposan rázd fel, majd fújd a szennyezett felületre, néhány percig hagyd állni, majd kezdj neki a súrolásnak egy szivacs segítségével. Ha nagyon makacs a folt, akkor érdemes félbevágott citrommal és szódabikarbónával is súrolni.

Ha további tippekre vagy kíváncsi, miként ragyoghat a konyhád, akkor olvasd el korábbi cikkeinket, melyben az alapos konyhai takarítás a téma, de még a mikró és a hűtő rendbetételéről is találsz olvasnivalót.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon