![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Friss, ropogós saláta 1 hét után is: ezzel a trükkel biztosan nem szottyad össze
![salicover](https://kep.index.hu/1/0/2956/29569/295698/29569869_2269779_0e9d5022ca7e8713c02c53a9d759e3d0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sokszor előfordul, hogy veszek egy nagy fej salátát, de nem fogy el az egész, a maradék pedig 1-2 nap után fonnyadt hulladékként végzi. El lehet ezt kerülni?
A zöldek sokszor okoznak nekem fejtörést. Nagyon szeretek salátákat készíteni, legyen szó tonhalasról, cézárról, tojásosról vagy bármilyen másról, de ritkán készítek akkora adagot, hogy egy egész fej salátát összevagdossak hozzá.
Ilyenkor a megmaradt fél salátafej a hűtőbe kerül, de sajnos elképesztően gyorsan összeesik, elszíneződik és használhatatlanná válik. Van valamilyen gyors és egyszerű trükk a zöldek frissen tartására?
Szedjük szét
Első lépésként szedjük szét a salátát levelekre vagy akár apró darabokra, ne egészben tegyük el. Ez bármilyen zöldsaláta lehet, akár a kész, csomagolt verziók is, azokat se hagyjuk benne a műanyag zacskóban vagy dobozban.
Legyen száraz
Fontos, hogy a levelek, amennyire csak lehet, szárazak legyenek, úgyhogy ha megmostuk a fel nem használt leveleket, akkor hagyjuk, míg lecsöpögnek és teljesen megszáradnak. Akár salátacentrifugát is használhatunk a folyamathoz.
Készítsünk elő egy nagy tálat
Vegyünk elő egy nagy műanyag vagy üveg tálat, a lényeg, hogy kényelmesen elférjen benne a saláta, ne legyenek nagyon összezsúfolva benne a levelek.
![](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2956/29569/295698/29569879_28d329d9fda0d797a68c3617e584fa85_wm.jpg)
Papírtörlő
Tegyünk egy darab papírtörlőt a tál aljára, majd adagoljuk rá a saláta felét. Erre kerüljön ismét papírtörlő, a tál nagyságától függően tegyük rá, a lényeg, hogy mindenhol befedje a zöldeket. Mehet rá a saláta másik fele, majd fedjük be a tetejét is papírtörlővel. Azért jó ez a módszer, mert a levelekben lévő nedvesség nem a salátát fogja eláztatni és megfonnyasztani, hanem az összeset be fogja szívni a papírtörlő.
Légmentes lezárás
Ha készen vagyunk, légmentesen zárjuk le a tálat. Ha olyan műanyag edényt használtunk, aminek van teteje - ez a lehető legjobb megoldás -, akkor azzal, ha nincs, akkor szorosan zárjuk le alufóliával vagy folpackkal. Tegyük a hűtőbe, akár egy hét múlva is ropogós és friss lesz.
+1 Ha egészben tárolnánk a salátát
Ha egész fejes salátát vettünk, amit végül nem használtunk fel, egy egyszerű módszerrel frissen tarthatjuk. Állítsuk a fejes salátát kevés vízbe úgy, hogy a szárát ellepje, ha így tesszük a hűtőbe, sokáig friss és zsenge marad.
Fotó: Getty Images