![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lesz szuper ropogós a krumplichips: ezekkel a tippekkel biztos a siker
![krumplichips](https://kep.index.hu/1/0/4732/47322/473228/47322847_3607917_98dffe29a258cb72442d3f92510da60c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Krumplit sütni mindenki tud, de ha igazán ropogós chipsre vágysz, oda kell figyelni 1-2 dologra, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Ki ne szeretné a ropogós, fűszeres chipseket? Az árukat azonban már kevésbé kedveljük, főleg, mikor a zacskó csak félig van töltve velük – és az még a jobbik eset. Szerencsére házilag is könnyedén készíthetsz chipset, egy kicsit több munkával, de jóval többet, olcsóbban és adalékanyagok nélkül.
Ha megpucoltad a krumplit, mutatjuk, mire figyelj, hogy tökéletesen ropogós chips kerüljön ki a kezeid közül.
Gyaluld a krumplit
Hacsak nem vagy a szeletelés világbajnoka, vagy nincs a konyhádban egy hihetetlenül éles kés, akkor jársz a legjobban, ha legyalulod a krumplit. Nagyon fontos ugyanis, hogy hajszálvékony, egyenletes, azonos vastagságú szeletekkel dolgozz. Ha túl vastag, nem lesz ropogós, ha más méretűek a szeletek, lehet, hogy az egyik adag puha, a másik túlsült lesz. Egy jó éles pengéjű gyalu a legjobb választás, ha tökéletesen ropogós szeleteket szeretnél.
![krumplichips1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4732/47322/473228/47322857_e22250b101bdb984611f100ff6ca38d2_wm.jpg)
Mosd át alaposan, itasd fel a nedvességet
A krumpliszeleteket mosd át alaposan, addig tölts rájuk új vizet, míg az egészen áttetsző nem lesz. Ha csak később sütnéd a krumplit, hagyd addig a vízben, úgy nem fog megbarnulni. A krumpliszeletekről mindenképp itasd fel a nedvességet papírtörlő vagy tiszta konyharuha segítségével, mielőtt sütöd. Ha vizesen teszed a forró olajba, egyrészt fröcsögni, pattogni fog a zsiradék, másrészt nem lesz olyan ropogós a végeredmény.
Sütés
Bő, forró olajra lesz szükség a chipssütéshez: tedd fel melegedni, mielőtt beletennéd a krumplit. Ha nem elég forró a zsiradék, a szeletek megszívják magukat olajjal, nem ropogósak, hanem szottyosak lesznek. Szerencsére könnyedén ellenőrizheted, hogy jó-e az olaj hőfoka: dobj bele egy szelet krumplit, ha elkezd sülni és sercegni, akkor elég meleg már. Ha úgy látod, túl gyorsan barnul a szelet, picit vedd lejjebb a hőt.
![krumplichips3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4732/47322/473228/47322859_0242f7e047fd730113b9af9dd4ae227b_wm.jpg)
Ne zsúfold túl a serpenyőt. Nem kell a szeletek között nagy helyet hagyni, de ne is ragadjanak egymáshoz, mert akkor nem egyenletesen sülnek, nem mindenhol lesznek ropogósak. Érdemes időközönként megkeverni, hogy ne süljenek össze. Nagyjából 3-4 perc kell nekik, ha aranybarnák kívülről, készen vannak.
Az utolsó mozzanat
A kész szeleteket tedd papírtörlővel bélelt tányérra, hogy felitassa róluk a felesleges olajat. A fűszereket csak a kész chipsre szórd rá, legyen az só vagy más ízesítő, ezt ízlés szerint válaszd ki.
![krumplichips2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4732/47322/473228/47322861_d7103713a60de3ee9e9d035932cb47a6_wm.jpg)
Alternatívák
Bár olajban sütve lesz a legropogósabb, sütőben is készülhet chips, ehhez itt találsz egy szuper receptet. Nem csak magát a zöldséget, a héját is kisütheted chipsként, erről pedig itt írtunk korábban. Ha pedig édesburgonyachipsre vágysz, mutatjuk a receptjét.
Édesburgonyachips
![édesburgonyachips recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3616/36165/361651/36165163_3244a592269a138b81f2f0cf6463adb9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só (nagy szemű)
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A batátákat tisztítsuk és pucoljuk meg, vágjuk egészen vékony szeletekre. Tegyük egy tálba, öntsük rá a napraforgó- és az olívaolajat, majd jól forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
A krumplikat rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne fedjék egymást. Süssük 20 percig, de folyamatosan figyeljük, hogy nehogy megégjenek.
Fotók: Getty Images