
Balesetmentes krumplireszelés pillanatok alatt: bevált praktikát mutatunk

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Krémes, házi cseresznyefagyi: hűsítő kényeztetés a nyári napokra

Tepsiben sült feta és paradicsom: mártogatós és tésztaszósz is lehet

Ajo blanco, a hideg fokhagymaleves: főzés nélkül készül

Citromos, tejfölös pohárkrém: nyárias álomdesszert percek alatt

Szezámmagos rántott csirkemell: mustáros-petrezselymes bundában sül
Az egyszerű praktikának köszönhetően nem lesz többé rémálom a krumpli reszelése! Biztonságos és gyors trükköt mutatunk.
Lapcsánka, krumplis palacsinta vagy sztrapacska, ezeket a finomságokat sokan szeretik, elkészíteni viszont már annál kevésbé.
A már említett finomságokhoz reszelt burgonyára van szükség. A reszelő pedig éles, balesetveszélyes, nagyon könnyű vágási sérülést szerezni. Életében egyszer biztos, hogy mindenki átélte már azt a fájdalmat, amikor húsba vagy körömbe szalad a reszelő.
Ennek elkerülése érdekében érdemes zöldségszeletelésre és -reszelésre alkalmas gépet vásárolni, ami nagyon hasznos eszköz lehet a konyhában. Ám ha erre nincsen lehetőséged, csak a hagyományos éles reszelő van kéznél, akkor mindig légy óvatos, és próbáld ki a praktikánkat, ami a kemény és nagyobb daraboknál tökéletesen működik.

Kapd elő a reszelőt és a villát!
A teendő nagyon egyszerű. A reszelni kívánt burgonyát szúrd villára.

Ezután kezdd el mozgatni a reszelőn.

Amikor a villa hozzáér a reszelőhöz, akkor egyszerűen forgasd el, és reszeld tovább a krumplit.

Ennyi az egész! A lényeg, hogy a reszelni kívánt krumpli, répa, gyömbér, hagyma vagy sajt stabilan álljon a villán. A reszelés így jóval biztonságosabb, persze továbbra is légy óvatos, ne kapkodj!
Fotók: Botos Claudia/Sóbors