Balesetmentes krumplireszelés pillanatok alatt: bevált praktikát mutatunk

Krumplireszelés cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű praktikának köszönhetően nem lesz többé rémálom a krumpli reszelése! Biztonságos és gyors trükköt mutatunk.

Lapcsánka, krumplis palacsinta vagy sztrapacska, ezeket a finomságokat sokan szeretik, elkészíteni viszont már annál kevésbé.

A már említett finomságokhoz reszelt burgonyára van szükség. A reszelő pedig éles, balesetveszélyes, nagyon könnyű vágási sérülést szerezni. Életében egyszer biztos, hogy mindenki átélte már azt a fájdalmat, amikor húsba vagy körömbe szalad a reszelő.

Ennek elkerülése érdekében érdemes zöldségszeletelésre és -reszelésre alkalmas gépet vásárolni, ami nagyon hasznos eszköz lehet a konyhában. Ám ha erre nincsen lehetőséged, csak a hagyományos éles reszelő van kéznél, akkor mindig légy óvatos, és próbáld ki a praktikánkat, ami a kemény és nagyobb daraboknál tökéletesen működik.

Krumplireszelés ct4

Kapd elő a reszelőt és a villát!

A teendő nagyon egyszerű. A reszelni kívánt burgonyát szúrd villára.

Krumplireszelés ct1

Ezután kezdd el mozgatni a reszelőn.

Krumplireszelés ct5

Amikor a villa hozzáér a reszelőhöz, akkor egyszerűen forgasd el, és reszeld tovább a krumplit.

Krumplireszelés ct3

Ennyi az egész! A lényeg, hogy a reszelni kívánt krumpli, répa, gyömbér, hagyma vagy sajt stabilan álljon a villán. A reszelés így jóval biztonságosabb, persze továbbra is légy óvatos, ne kapkodj!

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük