
Balesetmentes krumplireszelés pillanatok alatt: bevált praktikát mutatunk

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Az egyszerű praktikának köszönhetően nem lesz többé rémálom a krumpli reszelése! Biztonságos és gyors trükköt mutatunk.
Lapcsánka, krumplis palacsinta vagy sztrapacska, ezeket a finomságokat sokan szeretik, elkészíteni viszont már annál kevésbé.
A már említett finomságokhoz reszelt burgonyára van szükség. A reszelő pedig éles, balesetveszélyes, nagyon könnyű vágási sérülést szerezni. Életében egyszer biztos, hogy mindenki átélte már azt a fájdalmat, amikor húsba vagy körömbe szalad a reszelő.
Ennek elkerülése érdekében érdemes zöldségszeletelésre és -reszelésre alkalmas gépet vásárolni, ami nagyon hasznos eszköz lehet a konyhában. Ám ha erre nincsen lehetőséged, csak a hagyományos éles reszelő van kéznél, akkor mindig légy óvatos, és próbáld ki a praktikánkat, ami a kemény és nagyobb daraboknál tökéletesen működik.

Kapd elő a reszelőt és a villát!
A teendő nagyon egyszerű. A reszelni kívánt burgonyát szúrd villára.

Ezután kezdd el mozgatni a reszelőn.

Amikor a villa hozzáér a reszelőhöz, akkor egyszerűen forgasd el, és reszeld tovább a krumplit.

Ennyi az egész! A lényeg, hogy a reszelni kívánt krumpli, répa, gyömbér, hagyma vagy sajt stabilan álljon a villán. A reszelés így jóval biztonságosabb, persze továbbra is légy óvatos, ne kapkodj!
Fotók: Botos Claudia/Sóbors