![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Hogyan lesz a legfinomabb a kukorica? Nem csak főve, sütve is érdemes kipróbálni
![kfcover](https://kep.index.hu/1/0/3852/38527/385274/38527453_2939253_eb354437ffd87cff0b54c4ec8ffc67e4_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kukorica, népies nevén tengeri vagy málé, a nyár egyik kedvenc csemegéje, amit nem csak főve érdemes fogyasztani.
A strandon, a Balatonon vagy más szabadtéri helyszínen az egyik legkedveltebb street food a főtt kukorica, amely nélkül elképzelhetetlen a nyár.
A finomságot otthon is el lehet készíteni, méghozzá játszi könnyedséggel. A kukoricafőzéshez érdemes régi és új praktikákat is kipróbálni, hogy még finomabb legyen. A mamaféle technika szerint a főtt kukorica vizébe mindig kerül a héjából is, úgy sokkal jobb lesz a zamata.
A csöves kukorica kerti partikon, grillezve is nagyon népszerű. Egyszerű finomság, amiről nem is gondolná az ember, milyen izgalmassá lehet tenni, olykor elég csak a kukorica főzővizét fűszerezni. Vegyük is sorra, milyen elkészítési technikákat érdemes kipróbálni, mitől lesz igazán finom a kukorica.
![kfct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3852/38527/385272/38527247_54d9a0aa0d8c6b7b8ad44c77a8e4de7d_wm.jpg)
Fűszerezd a főzővizet!
Ha szívesen kipróbálnál valami újat, akkor eljött az ideje, hogy ízesítsd a kukorica főzővizét. A pikáns ízek kedvelői bátran tehetnek a kukorica mellé 1-2 darab csípős paprikát, a zöldség karakteres íze átjárja majd a tengerit, picit pikánsabb zamata lesz tőle. Ennél persze bátrabban is lehet fűszerezni, 1 bögre tej, 4 gerezd fokhagyma és 2-3 ág kakukkfű is sokat tud dobni a végeredményen.
![kfct2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3852/38527/385272/38527265_757da7ecd921bb0f768234c65148f30a_wm.jpg)
A sör nem csak meccsnézés közben jön jól, bátran használhatod főzésnél is, még kukorica készítésénél is érdemes bevetni. Az eljárás egyszerű: miután felforrt a kukorica főzővize, önts bele 1 bögre sört, majd kanalazz 4 evőkanál vajat és 2-3 evőkanál csípős szószt a vízbe, ebbe kerüljön a kukorica, 8-12 perc alatt főzd készre.
Told a sütőbe!
Grillsütő hiányában remek megoldás a sütő! A kukorica a héjába vagy alufóliába csomagolva is bekerülhet a sütőbe, mindkét technikával más zamatot kap.
![kfct3](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3852/38527/385272/38527251_aa5c74ce94ef5d1e6d1481c9856e9c26_wm.jpg)
Ha a kukoricát a héjával dobod a sütőbe, akkor kicsit megpörkölődnek a szemek, kevésbé lesz lédús, viszont szép pirult lesz. Ha alufóliába csomagolod a hajától megszabadított kukoricát, akkor viszont több lé marad benne, lédúsabb lesz a végeredmény. A kukoricára, mielőtt becsomagolod, tegyél 2-3 evőkanál vajat, így a kukoricaszemek lágyak és szaftosak lesznek, a vajtól kicsit édeskés ízt kapnak.
![kfct7](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3852/38527/385273/38527377_5391f2986e661c5ed69933f36bc036a2_wm.jpg)
A kukoricát a ruhájától megszabadítva tepsire is fektetheted, mielőtt azonban barnulni küldenéd, kend meg fokhagymás vajjal. A megsült kukoricát tálalásnál meglocsolhatod még plusz vajjal, de parmezánnal vagy petrezselyemmel is megszórhatod.
Mi kerüljön a kukoricára?
Mindegy, hogy főve, sütve vagy grillezve készíted, a kukorica mellé ne csak sót kínálj. Fekete őrölt borssal vagy füstölt paprikával meghintve is isteni, de kenhetsz rá olvasztott vajat vagy majonézt is. A mexikói stílusban készült kukoricát is próbáld ki, vajjal és majonézzel kend be, utána szórd meg sajttal és chiliporral.
Fotó: Getty Images