Így lesz újra friss a szikkadt pékáru: a maradék pizza is új életre kel

Maradék pékáru és pizza újramelegítése cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Számtalan tippet találni, mit kezdj a maradék pékáruval: mi most arra adunk ötletet, hogy érdemes újra vonzóvá, frissé varázsolni. Ez a trükk pedig más maradékok újraélesztésére is kiváló.

A rosszul tárolt kenyér, zsemle vagy más pékáru hamar betonkeménnyé válik, de ha marad előző napról, nem érdemes kidobni, fel lehet még használni.

A szikkadt kenyérből pompás bundás kenyér, melegszendvics vagy kruton gyártható. Sőt, ha okosan melegíted, akkor pont olyan lesz, mintha frissen sütve került volna az asztalra.

A maradék kenyér újramelegítésére korábban már adtunk tippeket, erről ide kattintva olvashatsz, most azonban új ötletet osztunk meg.

Maradék pékáru és pizza újramelegítése ct

A sütni, főzni szeretők legújabb konyhai legjobb barátja a forró levegős sütő. A csodamasinában szinte minden elkészíthető. Legyen az rántott hús, sült hús, leveles tésztás finomság vagy más.

A forró levegős sütő nem csak ételek készítésére kiváló, a maradékokat is érdemes benne újramelegíteni. Ilyen az előző napról maradt pékáru, pizza, sült hús vagy sült krumpli. Bármilyen maradékról is legyen szó, 180 fokon 5-10 perc alatt új életre kel az étel. Kemény vagy száraz péksüti esetében egy kevés vízzel is lespriccelheted őket sütés előtt.

Forró levegős sütőben sült krumplichips

krumpli-chips2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g sütni való krumpli
  • hideg víz
  • 1 ek olaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat pucoljuk meg, majd gyaluljuk le 2 mm vastag szeletekre. Öntsünk a szeletekre annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, hagyjuk állni 20 percig. 

Öntsük le a vizet a szeletekről, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével. 

A krumpliszeleteket tegyük egy tálba, öntsünk rájuk 1 ek. olajat, forgassuk vele össze. 

Kapcsoljuk be a forró levegős sütőt 190 fokon. Tegyük a szeleteket szorosan a kosárba, de ne fedjék egymást, különben nem lesznek ropogósak. Több adagban fognak majd elférni. 

Süssük őket 7 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket, tegyük vissza még 4-5 percre, vagy míg ropogósak lesznek. (Ha vékonyabbak a szeletek, mint 2 mm, már az első félidőben is lesz, ami ropogós.)

Szedjük őket tányérra, majd sózzuk, mikor kínáljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük