![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Meddig tárolható a hús a fagyasztóban? Azt is elmondjuk, hogy tedd el
![Meddig tarolható a hús a fagyasztóban cover](https://kep.index.hu/1/0/4722/47220/472202/47220208_3600276_d9875ad8acd9f756189c276f971cca7d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Húsok tartósítására a mélyhűtő a legjobb választás, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy a fagyasztóba rejtett termékek nem raktározhatók a végtelenségig.
Tartósítás szempontjából a jégszekrény verhetetlen. Szinte bármit lehet benne tárolni, elfér benne a maradék főtt étel, kenyér, zöldségek, gyümölcsök és hús is.
A húst nyersen szokás fagyasztani, de az is előfordul, hogy a maradék sült vagy főtt hús kerül jégre. A mélyhűtőben sokáig gond nélkül elvannak, de mindegyik más időintervallumig tárolható. Ezt pedig nem szabad félvállról venni! Egy idő után bizony kellemetlen lesz a lefagyasztott hús állaga, és az íze is veszít az élvezeti értékéből.
A baromfi és a vadhús akár egy évig is el van a fagyasztóban, de a belsőség esetében már más a helyzet. A máj érzékeny alapanyag, fagyasztva csak rövid ideig, körülbelül 2 hónapig tárolható.
Fontos, hogy ha tele szoktad pakolni a fagyasztót hússal, akkor mindig kiporciózva, felcímkézve küldd jégre. Jól láthatóan tüntesd fel, mit csomagoltál fagyasztózacskóba, és mikor tetted el. A mélyhűtő a kényelmet szolgálja, nincs mindig idő a vásárlással foglalkozni, jó, ha van kéznél főznivaló, de ezek tárolására figyelj. Azt se felejtsd el, amit egyszer kivettél a mélyhűtőből, azt nem szabad visszatenni, újrafagyasztani.
![Meddig tarolható a hús a fagyasztóban ct2](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4722/47220/472202/47220222_f7ee5f8d248d5b64940bf0384dc0435c_wm.jpg)
Húsok fagyasztási ideje
- A csirkehús jól bírja a fagyasztást, alkatrészeire szedve 9 hónapig tárolható, egészben 1 évig, az aprólék pedig 2-3 hónapig.
- A pulykahúsra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a csirkére.
- A sertéshús sokáig tárolható fagyasztóban, 1 évig is elraktározhatod.
- A vadhúsokat is sokáig, akár 1 évre is lefagyaszthatod.
- A marha 10-12 hónapig fagyasztható.
- A darált húsok 3-4 hónapig bírják a jégbörtönt.
- A húslevesből megmaradt főtt húst vagy sültet is jégre lehet tenni. A főtt akár 6 hónapig, a sült 1-2 hónapig tárolható a fagyasztóban.
- A hal már sokkal érzékenyebb, a zsírosabb fajták 2-3 hónapot, a soványok 6 hónapig tárolhatók a fagyasztóban.
- A sütni való kolbász 1-2 hónapig őrzi meg élvezeti értékét a fagyasztóban. A hurka pedig 8-12 hónapig.
- A felvágottakat és a szalonnát is lehet fagyasztóban tárolni 1-2 hónapig.
Fotók: Getty Images