Hogyan készítsünk otthon pattogatott kukoricát? Pár hozzávalóból se perc alatt kész

pat2eredeticover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legegyszerűbb módja az otthoni pattogatott kukorica elkészítésének, hogy a boltban vásárolt popcornt mikróba dobjuk pár percre, aztán falatozhatunk is az ősi csemegéből. Ez az eljárás egyszerű, de nem az igazi ízélményileg!

Kedvenc mozis és otthoni tévézős, filmes estéken egyaránt jólesik pattogatott kukoricát falatozni. Én a mozikban kapható nasit sokkal jobban szeretem, ízesebb, illatosabb, mint azok a zacskók, amiket otthon a mikróba dob az ember.

Régebben menőnek számítottak azok a háztartások, melyekben jutott hely pattogatottkukorica-gépnek. Ezek a masinák nem foglaltak nagy helyet, elég volt akkor elővenni őket, ha popcornra éhezett az ember, csak bele kellett önteni a piacon vásárolt kukoricamagokat, a gép pedig varázsolt. Aztán jött a mikróőrület, és az otthoni pattogtatott csemege új szintre lépett.

Pattogatott kukorica otthon

A mikrós módszert választva soha nem sikerül elérni azt az ízélményt, amit a mozi büféjében tapasztalhatunk meg. Szóval, ha tökéletes otthoni kukoricás csemegére vágyik az ember, akkor először is irány a piac, ott be lehet szerezni jó minőségű kukoricamagokat, de nagyobb boltok kínálatában a lencsék és babok közelében is lehet találni ilyeneket. Otthon már csak meg kell tervezni mi lesz az esti film, amit a saját ízesítésű kukoricánk társaságában élvezhetünk.

patt4eredetict

A pattogtatáshoz nem kell sok minden, csak egy nagy lábas, edény, olaj, vaj és ízesítők, amikkel tényleg íze lesz a csemegének.

A folyamat

A menet egyszerű: a nagy edényünkbe tegyünk 5 dkg vajat és 10 dkg kukoricamagot, tegyük rá a fedőt, közepes fokozaton melegítsük a gázon és füleljünk. Ha a pattogás véget ér, húzzuk is félre a lábast, ezután, ha nagyon vajasan szeretnénk, mehet rá még olvasztott vaj, só, sajtpor, chilipor, bármi, amihez kedvet kapunk. Ezután a nasi után tuti soha többé nem fogsz mikróban kukoricát pattogtatni!

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük