Így lehelj új életet a száraz kenyérbe: a praktikának köszönhetően újra puha lesz
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Krémes, parmezános paradicsomleves: sütőben sült zöldség az alapja
Rusztikus áfonyás galette: alig néhány hozzávalóból készül
Puha, édesburgonyás gofri: tökéletes harapnivaló egész napra
Citromos, mustáros csirkemell: a különleges fogás egyszerűen készül
Milyen tésztával készül a baklava? Kvíz a török konyháról
Az egyszerű trükknek hála az előző napról rád száradt kenyér olyan lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.
Ha rosszul tárolod a kenyeret, akkor hamar megszárad, persze azért még nem kell kidobni, bőven lehet mire használni.
A száradt, szikkadt, nem penészes pékáruból pompás bundás kenyeret vagy panírmorzsát dobhatsz össze, de frissé is varázsolhatod.
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy több kenyeret vásárolt a kelleténél, és nem tárolta helyesen, így másnap kőkemény veknivel kellett farkasszemet néznie. Pedig milyen jól jött volna reggelire, vajjal vagy házi kencével megkenve.
A finom falatokról nem kell lemondanod! A száraz kenyeret tedd csap alá, és folyass rá egy kevés vizet, hogy bevonja kívülről. A nedves kenyeret ezután helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és told 160-180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre. A száraz kenyérből így újra friss, finom puha pékáru lesz, amelyről senki nem mondaná meg, hogy percekkel ezelőtt még fegyvernek is beillett volna, annyira kemény volt.
@craving_california Here’s how you being stale bread back to life! #tipsandtricks #simplereceipe #kitchenhacksthatwork #bread #howto #lifehack #foodtiktok ♬ Been Waiting for U My Whole Life - Rook1e
Fotók: Getty Images