Így lehelj új életet a száraz kenyérbe: a praktikának köszönhetően újra puha lesz

Száraz kenyér újra puha lesz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű trükknek hála az előző napról rád száradt kenyér olyan lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.

Ha rosszul tárolod a kenyeret, akkor hamar megszárad, persze azért még nem kell kidobni, bőven lehet mire használni.

A száradt, szikkadt, nem penészes pékáruból pompás bundás kenyeret vagy panírmorzsát dobhatsz össze, de frissé is varázsolhatod.

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy több kenyeret vásárolt a kelleténél, és nem tárolta helyesen, így másnap kőkemény veknivel kellett farkasszemet néznie. Pedig milyen jól jött volna reggelire, vajjal vagy házi kencével megkenve.

Száraz kenyér újra puha lesz ct

A finom falatokról nem kell lemondanod! A száraz kenyeret tedd csap alá, és folyass rá egy kevés vizet, hogy bevonja kívülről. A nedves kenyeret ezután helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és told 160-180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre. A száraz kenyérből így újra friss, finom puha pékáru lesz, amelyről senki nem mondaná meg, hogy percekkel ezelőtt még fegyvernek is beillett volna, annyira kemény volt.

@craving_california Here’s how you being stale bread back to life! #tipsandtricks #simplereceipe #kitchenhacksthatwork #bread #howto #lifehack #foodtiktok ♬ Been Waiting for U My Whole Life - Rook1e

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük