![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lehelj új életet a száraz kenyérbe: a praktikának köszönhetően újra puha lesz
![Száraz kenyér újra puha lesz cover](https://kep.index.hu/1/0/5050/50509/505093/50509337_3850765_665dfc9c362f8c10f7654909f1e11292_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az egyszerű trükknek hála az előző napról rád száradt kenyér olyan lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.
Ha rosszul tárolod a kenyeret, akkor hamar megszárad, persze azért még nem kell kidobni, bőven lehet mire használni.
A száradt, szikkadt, nem penészes pékáruból pompás bundás kenyeret vagy panírmorzsát dobhatsz össze, de frissé is varázsolhatod.
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy több kenyeret vásárolt a kelleténél, és nem tárolta helyesen, így másnap kőkemény veknivel kellett farkasszemet néznie. Pedig milyen jól jött volna reggelire, vajjal vagy házi kencével megkenve.
A finom falatokról nem kell lemondanod! A száraz kenyeret tedd csap alá, és folyass rá egy kevés vizet, hogy bevonja kívülről. A nedves kenyeret ezután helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és told 160-180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre. A száraz kenyérből így újra friss, finom puha pékáru lesz, amelyről senki nem mondaná meg, hogy percekkel ezelőtt még fegyvernek is beillett volna, annyira kemény volt.
@craving_california Here’s how you being stale bread back to life! #tipsandtricks #simplereceipe #kitchenhacksthatwork #bread #howto #lifehack #foodtiktok ♬ Been Waiting for U My Whole Life - Rook1e
Fotók: Getty Images