
Így lehelj új életet a száraz kenyérbe: a praktikának köszönhetően újra puha lesz

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül

Aranybarnára sült csirkeburger: air fyerben készül a húspogácsa

Omlós, áfonyás morzsasüti: mennyei kevert tésztát mutatunk

Könnyed, cukkinis shakshuka: izraeli lecsó tavaszi változatban

10 izgalmas recept zöldbabból: tartalmas levest és rakottast is mutatunk
Az egyszerű trükknek hála az előző napról rád száradt kenyér olyan lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.
Ha rosszul tárolod a kenyeret, akkor hamar megszárad, persze azért még nem kell kidobni, bőven lehet mire használni.
A száradt, szikkadt, nem penészes pékáruból pompás bundás kenyeret vagy panírmorzsát dobhatsz össze, de frissé is varázsolhatod.
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy több kenyeret vásárolt a kelleténél, és nem tárolta helyesen, így másnap kőkemény veknivel kellett farkasszemet néznie. Pedig milyen jól jött volna reggelire, vajjal vagy házi kencével megkenve.
A finom falatokról nem kell lemondanod! A száraz kenyeret tedd csap alá, és folyass rá egy kevés vizet, hogy bevonja kívülről. A nedves kenyeret ezután helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és told 160-180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre. A száraz kenyérből így újra friss, finom puha pékáru lesz, amelyről senki nem mondaná meg, hogy percekkel ezelőtt még fegyvernek is beillett volna, annyira kemény volt.
@craving_california Here’s how you being stale bread back to life! #tipsandtricks #simplereceipe #kitchenhacksthatwork #bread #howto #lifehack #foodtiktok ♬ Been Waiting for U My Whole Life - Rook1e
Fotók: Getty Images