Tejhab szívecske a kávéba kezdőknek - így képzeltük, és ilyen lett
Latte art for dummies: a szívemet adtam neked

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A helyzet az, hogy mi kimondottan imádunk konyhai / sütős-főzős videókat nézegetni a neten, és általában nemcsak a munkaköri kötelességünk miatt érzünk erős késztetést, hogy kipróbáljuk azokat, hanem igazi kíváncsiság dolgozik bennünk. A latte arttal hatványozottan így voltunk, hiszen ki ne szeretne mesés mintákat rajzolni a kedvese minden egyes reggeli kávéjába? Vagy a sajátjába, de azt csak időnként. 

Az internetes videók tanúsága szerint, tejjel mintákat rajzolni borzasztó egyszerű dolog. Ha beírjuk a keresőbe, hogy latte art for dummies, ami nagyjából, bár finomítva annyit tesz, hogy tejhab művészet khm... kezdőknek, számtalan videót fog elénk dobni az algoritmus.

 

Ebből mi arra következtettünk, hogy ez egy teljességgel hülyebiztos tevékenység, olyan, mint a zsírkrétával rajzolás a nagyi fehér fa lambériájára: másfél éves kortól röhögve megy bárkinek. Meg hát a kávézókban is olyan magától értetődő lazasággal csinálják a baristák, hogy nincs mese, ki kell próbálni, a végén pedig megfürdőzünk a dicsőségben, mekkora menők vagyunk már!

Úgyhogy készítettünk egy jó kávét, és egy erős tejhabot, és Andi nekiállt a kipróbálni az egyik mintát, az internetről ellesett csuklótechnikával. Latte art for dummies, ilyen lesz a tejhab szívecske a valóságban, ha kezdő készíti.

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon