
Töltött édesburgonya-hajók fűszeres, krémes raguval - Nincs benne hús, de laktató

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Nem is olyan nehéz olyan húsmentes ételt találni, ami laktató, tápláló, nagyon finom és egyszerű is.
Ez pedig még látványra is nagyon vonzó, sőt, még egy csomó jó tulajdonsága van. Például az, hogy minden családtag elfogadja, még a gyerekek is - talán a mókás hajóforma miatt, talán a burgonya édessége az ok, ezt pontosan nem tudni - de a lényeg, hogy mindenki szereti.
A vörös bab édesebb, mélyebb íze nagyon jól megy az édesburgonya hasonló, zöldségesen édes ízéhez. Sokkal finomabb lesz, ha mi magunk főzzük a babot, akár az áztatást is el lehet hagyni, ha esetleg nem volt alkalmunk előre gondolkodni - lásd az ezzel kapcsolatos korábbi cikkünket. Ha pedig a bab főzését nem számítjuk, neadjisten konzerv- vagy fagyasztott babot használunk, akkor az egész művelet fél óra alatt lezavarható.
Nagyon jó mellé valamilyen zöld saláta, a rukkola különösen passzol hozzá.
Sült édesburgonya paradicsomos babbal töltve

Hozzávalók 4 személyre
A krumplicsónakhoz:
- 4 darab édesburgonya
- 200 gramm vörösbab (száraz)
- 400 gramm hámozottparadicsom-konzerv
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint friss petrezselyem
- só, bors
A tálaláshoz:
- reszelt sajt
- tejföl
Elkészítés:
A babot bő, sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük.
Az édesburgonyákat félbevágjuk, és vágott felükkel lefelé egy sütőpapíros tepsire fektetjük. 200 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük őket.
Közben a hagymát apróra vágjuk, és egy kis olajon párolni kezdjük, ha már majdnem jó, hozzáadjuk a felapírított fokhagymát is. Egy perc pirítás után következhet a bab és a paradicsom. Ezeket jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, összefőzzük.
Amikor a krumpli megpuhult, kivesszük, megfordítjuk, mindre halmozunk a babból, és viszatoljuk a sütőbe 5-10 percre.
Tejföllel, sajttal tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors