Szaftos, vajpuha caprese csirkemell: így biztos nem lesz száraz a hús

ccscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütőben sült csirkemell Hasselback módra készül, a kialakított zsebekbe mozzarella, paradicsom és bazsalikom kerül, ettől a hármastól sokkal ízletesebb és omlósabb lesz a hús.

A csirkemell nagyon népszerű és sokoldalúan felhasználható alapanyag, mégis ritkán készítik sütőbe tolva, mivel könnyen ki lehet szárítani. Hogy elkerüld a kellemetlenséget, érdemes valamivel párosítva a sütőbe tolni, lehet ez sajt, valamilyen mártás, kolbász vagy szalonna.

Hogy omlós és szaftos legyen a sütőben készült csirkemell, rétegezve is megsütheted sok sajttal, vagy Hasselback módra is kipróbálhatod. A kialakított zsebekben sok finomság elfér, nyáron érdemes szezonálisra szabni, az olaszok kedvenc salátája, a caprese alapanyagaival felturbózni. A szemet gyönyörködtető fogás egyszerűen készül és nagyon ízletes.

Caprese csirkemell

ccsct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 400 g mozzarella
  • 3 darab paradicsom
  • bazsalikomlevél szükség szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mellfiléket Hasselback módra szorosan vagdossuk be, majd fűszerezzük a húst sóval, borssal és oregánóval.

A sajtot és a paradicsomot vékonyan szeleteljük fel.

A hús kialakított zsebeibe töltsünk sajtot, paradicsomot és bazsalikomlevelet.

A megtöltött húst enyhén locsoljuk meg olajjal, majd fedjük le fóliával és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre, utána vegyük le a fóliát és süssük még 15-20 percig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük