Omlós csirkemell fokhagymás görög joghurtban pácolva: így lesz igazán omlós a hús
Nagyon finom omlós lesz a csirkemell, ha elkészítés előtt fokhagymás görög joghurtban pácolod.
A citromos pác minden húsfélének jól áll, a csirkemellnek különösen. Igazi könnyed, nyári ételt kapsz, amelyben a pác a fehérbortól és egy kevés barna cukortól lesz különleges. A zöldfűszerek természetesen nem maradhatnak ki belőle.
Nem kell aggódnod, ezzel a páccal biztosan nem szárad ki a hús. Arra figyelj, hogy a csirkének bőven elég, ha 2 órát áll benne.
Ahogy ez a citromos, a fokhagymás pác is szaftosan tartja a csirkét. Nyáron dobd a grillre a bepácolt húst, de szezonon kívül a sütőben is tökéletesre készítheted.
A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk meg, és fektessük egy tálba.
Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, majd locsoljuk meg vele a húst, majd letakarva pihentessük két órát a hűtőben.
A pihentetés után forró grillrácson süssük mindkét oldalán 2-3 percig.
Sütőben is el lehet készíteni, ekkor takarjuk le fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu