Csőben sült brokkoli besamellel és túróval összesütve: köret és főétel is lehet

7
Nyomtatás
ktcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Villámgyors és egészséges ételt varázsolhatsz ebből a receptből a család asztalára, amely éppúgy lehet főétel is, mint köret.

Inzulinrezisztenseknek, cukorbetegeknek és az egészséges életmódra törekvőknek sem kell lemondaniuk a finom falatokról, ízletes és változatos receptekből válogathatnak. Az egészség jegyében a brokkolit is érdemes beiktatni az étrendbe, mivel jól variálható, nagyon izgalmas alapanyag, tele van értékes tápanyagokkal. A brokkolit sütőben is elkészítheted, előtte azonban blansírozd.

A brokkoli sajttal és besamelmártással is nagyon finom, de dobd fel hagymával és túróval is, úgy még ízletesebb lesz. Ha gluténmentesen étkezel, akkor a selymes fehér mártást zabpehelyliszttel sűrítve készítsd el.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!
Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Csőben sült brokkoli túróval

btct

Hozzávalók 2 adaghoz

Alap:

  • 500 gramm brokkoli
  • 150 gramm zsírszegény tehéntúró
  • 60 gramm light trappista
  • 1 kis darab lila hagyma

A besamelhez:

  • 50 gramm vaj
  • 3 evőkanál (22-25 g) gluténmentes zabpehelyliszt
  • 400 milliliter tej (1,5%)
  • só és bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd forrásban lévő vízben néhány perc alatt főzzük elő.

Besamel:

A vajat lábasban melegítsük fel, adjuk hozzá a lisztet, kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel tejjel és 5 perc alatt főzzük készre a mártást. A végén fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

A brokkolit tegyük sütőedénybe, morzsoljuk rá a túrót, szórjuk rá a lila hagymát, öntsük nyakon a besamellel, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, 30-35 perc alatt süssük készre.

Fotó: Ruzsovics Dorina

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon