8 retró süti, ami soha nem megy ki a divatból: nagyon egyszerűek is vannak köztük
Nosztalgiázz régi kedvencekkel: ezekből a retró sütikből te is tudsz válogatni!
A diós tészta nálam inkább a hűvösebb, téli hónapok étele. Egyrészt ilyenkor jobban esnek a szénhidrátgazdag, tésztás ételek, másrészt pedig az ünnepi sütésekből gyakran megmarad egy kevés darált dió, amelynek elképzelni sem tudok jobb felhasználási lehetőséget, mint ezt a percek alatt készülő fogást.
Bár sokaknak a (nem mindig pozitív) menzás időket juttatja az eszébe, a házilag, jó minőségű alapanyagokból készült változat biztosan segít majd feledtetni a negatív emlékeket. Szó szerint percek alatt összedobható, nagy mennyiségben is készíthető, így leves mellé édes második, de akár gyors hétköznapi vacsi is lehet. Ha nagyon édesszájú vagy, akkor kanalazz rá baracklekvárt is.
Egy közepes edényben forraljunk vizet a sóval, majd a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg benne a tésztát.
Közben egy kisebb tálban keverjük össze a darált diót a porcukorral, és tegyük félre.
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, tegyük vissza a lábosba, és locsoljuk rá az olajat. Alaposan keverjük össze, így nem fog kiszáradni a tésztánk.
A cukros diót kétféleképpen is rászórhatjuk: választhatjuk a gyakoribb megoldást, miszerint a tányérba kiszedett tészta tetejére kanalazzuk, vagy akár már az edényben is összeforgathatjuk őket. Én szeretem a két módszert kombinálni, így bőségesen jut majd minden falatra dió.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu