Laktató fehérbabsaláta ropogós lila hagymával: az öntettől lesz igazán frissítő

fehérbabsaláta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs kedved sütni vagy főzni, a saláta a legjobb választás, főleg, ha ilyen tartalmas, mint ez a fehérbabos.

A babnak köszönhetően nagyon laktató, a citromnak és petrezselyemnek hála mégis nagyon frissítő ez a saláta, amely ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha igazán gyors megoldásra vágysz, konzervbabot használj, de ha több időd van, szárazat is megfőzhetsz, itt olvashatsz praktikákat arra vonatkozóan, hogy ne puffasszon annyira. 

Ha konzervvel dolgozol, azt is érdemes leszűrni és alaposan átöblíteni, hogy lemosd róla az esetleges mellékízt, és fel tudja venni a citromos dresszinget. A fehérbabhoz nagyon jól passzol a rozmaring, ha van otthon friss, mindenképp tegyél bele.

Fehérbabsaláta

fehérbabsaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1 darab biocitrom héja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 tk rozmaring (opcionális)
  • 800 gramm cannellini fehérbab (konzerv)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A petrezselymet aprítsuk össze. A babkonzervet szűrjük le, öblítsük át.

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, -héjat, fokhagymát, sót, borsot.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a babot, a hagymát, a petrezselymet, és ha használunk, a rozmaringot. Öntsük rá a dresszinget, keverjük alaposan egybe, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük