Fehérjedús smoothie házilag: a rohanós reggelek kötelező kelléke
A smoothie-készítés a világ egyik legegyszerűbb feladata, azonban ahhoz, hogy megfelelően ízes, krémes és tápláló legyen, fontos az alapanyagok aránya.
A smoothie igazi megúszós reggeli. Nincs más tennivalód vele, mint összeturmixolni a hozzávalókat, és máris fogyasztható. Azonban sokkal többet ad egy hagyományos, rohanós pirítós-felvágott-sajt kombinációnál.
Ez a smoothie nemcsak mennyei finom és krémes, de a mandulavajnak, a chiamagnak és a kendermagnak köszönhetően egy igazi fehérjebomba is. Emellett C-vitaminban, antioxidánsokban és vasban is bővelkedik – azaz mind olyan tápanyagokban, amelyekre a szervezetünknek különösen nagy szüksége van a téli hónapokban.
Fehérjedús smoothie
Hozzávalók 2 személyre
- 300 g friss vagy fagyasztott erdei gyümölcs
- 300 ml szójaital (vagy más növényi ital)
- 2 marék bébispenót
- 2 ek krémes mandulavaj
- 2 ek chiamag
- 2 ek kendermag (vagy más olajos mag, esetleg zabpehely)
- 2 ek juharszirup vagy méz (opcionális)
- 0.5 tk őrölt fahéj, szerecsendió vagy gyömbér
Elkészítés:
Mérjünk egy turmixgépbe minden hozzávalót, és 1 perc alatt pürésítsük krémes állagúra.
Öntsük poharakba, és tetszés szerint díszítsük gyümölcsökkel, mentalevelevéllel.
Azonnal fogyaszthatjuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!